Zabrinuti zbog Žižića

Velika nada hrvatske košarke proživljava najteže dane u karijeri; nastala je pomutnja jer mu je oštećen centar za ravnotežu!

23.01.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš Ante Toni Žižić, igrač NBA momčadi Cleveland Cavaliers, proživljava najteže dane u karijeri jer zbog zdravstvenih problema gotovo uopće ne igra ove sezone

Kako donose američki mediji, 23-godišnji Ante Toni Žižić – bivši igrač Cibone - posljednjih dana imao je velikih problema s mučninom i vrtoglavicom, zbog čega nije bio u momčadi u posljednjih pet utakmica.

No stanje mu se nije popravljalo pa je stasiti Omišanin poslan na dodatne pretrage te je ustanovljeno kako mu je oštećen centar za ravnotežu.

Takav rasplet nitko nije očekivao i čelnici Clevelanda odmah su svog igrača, na kojeg su ove sezone računali i dali mu važnu ulogu u momčadi, poslali na dodatna testiranja i mišljenja drugih liječnika – stručnjaka za takav poremećaj.

Zasad nije poznato koliko 211 cm visokog Žižića neće biti na NBA parketima, ali nakon ovakve dijagnoze jasno je da ga dulje vrijeme neće biti na treninzima, a samim time i u momčadi koja je u tzv. rebuildingu (ponovnoj izgradnji).

Američki mediji navode kako su jedan od glavnih razloga pogoršanja zdravstvenog stanja Žižića vjerojatno stalni letovi avionom pa tako navode kako 'zbog pritiska i česte promjene visinske razlike može doći do problema s centrom za ravnotežu kod osjetljivijih ljudi'.

Ovaj zdravstveni problem došao je u najgorem trenutku za mladog košarkaša kojem u lipnju istječe rookie ugovor te postaje slobodan igrač. Prema ugovoru koji je potpisao s Bostonom (kasnije zamijenjen u Cleveland), ove sezone ima plaću od 2,3 milijuna dolara.

Svi u klubu nadaju se kako će borbeni Dalmatinac vrlo brzo ozdraviti i vratiti se na teren. No sada su u prvom planu ipak odmor i rehabilitacija…