svi se usuglasili

Velika i odlična vijest iz Engleske, zna se kada se nastavlja Premier liga i tko će prvi na terene

28.05.2020 u 16:59

Bionic
Reading

Nakon više od tri mjeseca bez nogometa u Engleskoj, lopta bi se na travnjacima premier-ligaša trebala zakotrljati 17. lipnja. Prvi će na teren nogometaši Manchester Cityja i Arsenala, odnosno Aston Ville i Sheffield Uniteda, a riječ je o dvije zaostale utakmice.

Dakle, s dva zaostala dvoboja, Englezi bi krenuli u nastavak sezone, a prvo kompletno kolo na rasporedu je tijekom vikenda, od 19. do 21. lipnja. Klubovi u ovom trenutku još raspravljaju o toj ideji, ali kako prenosi BBC, svi su se načelno složili. Dakle, odigrat će se preostalih 92 ligaške utakmice.

Premier liga prekinuta je 13. ožujka zbog pandemije, a krenut će 100 dana nakon pobjede Leicester Cityja od 4:0 nad Aston Villom, a koja je odigrana 9. ožujka.

Naravno, utakmice će se igrati pred praznim tribinama. U srijedu su klubovi jednoglasno izglasali nastavak kontaktnog treninga, nakon što su prošli tjedan započeli održavati beskontaktne treninge.

Od 2752 testova u ligi, dosad ih je samo 12 bilo pozitivno. Igrači i osoblje Premier lige nastavit će se testirati dva puta tjedno, s povećanim kapacitetom s 50 na 60 testova po klubu za četvrti krug testiranja.

Svi igrači ili zaposlenici koji na testiranju budu pozitivni, morat će u samoizolaciju na sedam dana.

Planovi za treću fazu restarta projekta uključuju korak ka uobičajenom treningu i mogućnosti odigravanja pripremnih ogleda.

Liverpool je trenutno vodeća momčad lige, s 25 bodova više od drugog Manchester Cityja, dok su na začelju tablice, u zoni ispadanja, Bournemouth, Aston Villa i Norwich City.