KLINCI NA UDARU!

Veležovi huligani napali kadete Zrinjskog

14.04.2010 u 15:11

Bionic
Reading

Vijesti iz Mostara definitivno su uznemirujuće. Nekoliko navijača Veleža napalo je dvojicu 16-godišnjih igrača Zrinjskog, a to je već četvrti napad na mlade hrvatske nogometaše u proteklih mjesec dana

Jesu li u pitanju nepomirljive kulturološke i političke razlike ili je stvar u neodgoju, to zasad tek utvrđuje policija, no prema pisanju portala Dnevnik.ba, u Mostaru je zabilježen još jedan napad koji bi vrlo lako mogao dobiti obilježje nacionalizma. Nekoliko huligana, navodno čak i mladih nogometaša Veleža, napalo je dvojicu 16-godišnjaka hrvatske nacionalnosti za vrijeme njihova povratka iz škole. Prema pisanju lokalnih novinara, to nije prvi napad na Hrvate, baš kao ni prvi incident tamošnjih huligana.

'Prvi put kada je napadnut, moj sin je prepoznao jednog člana kadetske selekcije Veleža. No taj slučaj nisam želio prijaviti policiji, već sam htio smiriti tenzije. Mislio sam da se neće ponoviti. No nakon jučerašnjeg napada, u kojem je moj sin opet prepoznao pripadnike Veležove navijačke skupine, morao sam reagirati, jer ovo zlo mora prestati', kazao je Vlado Rogić, otac jednog od napadnutih dječaka, te pojasnio kako njegov sin trenira u Zrinjskom i kako je nedvojbeno da su napadači njegovi vršnjaci iz podmlatka Veleža, ali i osvjedočeni huligani o kojima policija sve zna, te da je to bio već četvrti napad na kadete Zrinjskog u posljednjih mjesec dana.

Prema pisanju Dnevnika, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je da je policija upoznata s problemom te da su se u Mostaru tijekom prošlog tjedna dogodila dva huliganska incidenta. Zlatan Sulejmanagić iz Tuzle dobio je deset šavova na glavi zbog upita gdje je središte Mostara, a prije toga u mostarskom parku Zrinjevac skupina huligana je bez razloga pretukla dvojicu mladića.