SLIJEDI DAVIDENKO

Veić ušao u drugo kolo Roland Garrrosa

23.05.2011 u 21:17

Bionic
Reading

Antonio Veić prvi je hrvatski tenisač koji se plasirao u 2. kolo Grand Slam turnira Roland Garros nakon što mu je Urugvajac Pablo Cuevas predao meč kod rezultata 4:6, 6:3, 6:2, 3:1 za Veića

Nakon ispadanja Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ive Karlovića, u 2.kolo je prošao onaj od koga se to najmanje očekivalo jer je 23-godišnji Lošinjanin do danas imao samo jednu pobjedu na Grand slam turnirima i to protiv Austrijanca Koellerera na Australian Openu 2010.

Urugvajac Cuevas je bio veliki favorit jer je 52. tenisač svijeta, ali se Veić i nakon izgubljenoga prvoga seta nije dao i nakraju je došao do druge najvrijednije pobjede u karijeri nakon što je 2009. u Zagrebu izbacio Argentinca Canasa. U 2.kolu Veića čeka veliko ime - Rus Nikolaj Davidenko, 30. tenisač svijeta, koji na Roland Garrosu zasad ima dva polufinala.

U utorak će na teren i preostali hrvatski predstavnici - Mirjana Lučić igra s Ruskinjom Marijom Šarapovom drugi meč na Središnjem terenu oko 12.30 sati, a Ivan Ljubičić protiv Indijca Somdeva Devvarmana prvi meč na terenu broj 3 od 11 sati.