ATP MIAMI

Veić prošao 1. kolo glavnog turnira

21.03.2012 u 22:21

Bionic
Reading

Veić je u meču imao čak 15 break-prilika, te ih je iskoristio za šest oduzimanja servisa. Kudla je imao tri šanse i sve tri iskoristio. Ukupno je Veić osvojio 13 poena više u meču

Hrvatski tenisač Antonio Veić nastavlja sa uspješnim nastupima na ATP turnira Masters serije 1000 u Miamiju. Nakon dva kola kvalifikacija, prošao je i prvo kolo glavnog turnira.

Treba reći da je Veić imao i sreće sa ždrijebom, pa je tako u 1. kolu za suparnika dobio, navodno talentiranog 19-godišnjeg Amerikanca Denisa Kudlu, koji je dobio pozivnicu organizatora. No, svoj talent, ako postoji, Kudla je pokazao samo tijekom prvog seta. Na kraju je Veić, za jedan sat i 33 minute, slavio sa 2-6, 6-2, 6-1.

Veić je lijepo otvorio meč, pa je tako s breakom poveo 2-1. No, do kraja prvog seta hrvatski igrač više nije uhvatio niti gem 176. igraču na svijetu (Veić je za deset pozicija bolje plasiran na ATP ljestvici).

Međutim, izgubljeni set uopće nije zasmetao Veiću, te je do kraja meča izgubio samo tri, a dobio dvanaest gemova za elegantni plasman u 2. kolo gdje će igrati protiv 18. nositelja, ukrajinskog igrača Aleksandra Dolgopolova.

Veić je u meču imao čak 15 break-prilika, te ih je iskoristio za šest oduzimanja servisa. Kudla je imao tri šanse i sve tri iskoristio. Ukupno je Veić osvojio 13 poena više u meču (78-65).