Liga nacija

Vedran Ćorluka objasnio zašto je povijesni ždrijeb zapravo dobar za Hrvatsku

25.01.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka nakon ždrijeba polufinalnih parova završnog turnira Lige nacija, koji će se održati sredinom lipnja u Nizozemskoj, a na kojemu je Hrvatska za suparnika dobila domaćina kazao je kako bi protiv svakog suparnika na ovom turniru bilo teško.

'Koga god da smo izvukli, ne bi bilo lagano. Svaki suparnik je jako kvalitetan, ima veliku nogometnu povijest i stvarno nam je drago što u ovakvom društvu, a to smo i zaslužili svojim rezultatima', izjavio je Ćorluka.

>> Hrvatska je doznala protivnika u povijesnom nastupu; Dalić, Modrić i društvo idu na Nizozemsku; evo kad i gdje se igra!

Hrvatska i Nizozemska će igrati svoj polufinalni dvoboj 14. lipnja u Rotterdamu, dok će se u drugom polufinalu dan kasnije u Enschedeu sastati Španjlska i Italija. Pobjednici će igrati u finalu 18. lipnja u Rotterdamu, a poraženi istoga dana za treće mjesto u Enschedeu.

'Ždrijeb je za nas dobar jer igrat ćemo prvu utakmicu protiv domaćina, ali uvjeren sam kako ćemo i mi imati dobru podršku navijača, što iz obližnjih zemalja što iz Hrvatske. Neće biti jednostavno, ali mislim da ćemo se dobro spremiti za Nizozemce', dodao je Ćorluka.

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru umalo je također došlo do dvoboja Hrvatske i Nizozemske, ali to su spriječili kasniji prvaci Argentinci. Nakon što je Hrvatska u četvrtfinalu izbacila Brazil boljim izvođenjem 11-eraca, u istoj fazi natjecanja Nizozemska je ispala od Argentine nakon izvođenja 11-eraca, pa je suparnik "vatrenima" u polufinalu bila Argentina, a ne Nizozemska.

"Na Svjetskom prvenstvu su Nizozemci bili jako dobri, igrali su uzbudljiv nogomet. Ispali su od Argentinaca nakon lošijeg izvođenja 11-eraca, a to tada su igrali jako brzo, atraktivno, prema naprijed, baš kao što to moderan nogomet zahtijeva", zaključio je Ćorluka.