NBA

Večer gostiju, peti uzastopni poraz Toronta

19.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

U dvije NBA utakmice odigrane u nedjelju slavili su gosti. Peti uzastopni poraz doživjeli su Toronto Raptorsi našeg Roka Lenija Ukića, a kobni po Kanađane bili su igrači Phoenix Sunsa. Kao gosti, u Oklahomi protiv Thundera, slavili su i košarkaši Miami Heata

Toronto Raptorsi još su jednom doživjeli poraz na svom parketu. Crnu seriju po domaćine, koja traje još od ogleda s Bostonom, produžili su igrači Phoenix Sunsa, koje je predvodio Amare Stoudemire koji je ubacio 31 koš i imao šest skokova. Uz njega, istaknuo se i Steve Nash koji je imao devet poena, šest skokova i sjajnih 18 asistencija. Stoudemire je 11 od svog 31 poena ubacio u zadnjoj četvrtini i tako prelomio meč.

Ekipa Toronta je bila prilično ujednačena, no ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Bivši igrač Maccabija Anthony Parker bio je najbolji sa 26 poena, sedam skokova i pet asistencija. Naš Roko Leni Ukić igrao je 18 minuta, pritom ubacio šest koševa (uz šut od 50 posto) te upisao dva skoka i četiri asistencije.

Iako je Oklahoma imala pet uzastopnih pobjeda, protiv Miami Heata i raspoloženog Dwyanea Wadea (32 poena, 10 asistencija) ipak nisu mogli. Wade je već u prvoj četvrtini zabio 18 koševa i tako usmjerio vodu na Heatov mlin.

Rezultati:
Toronto Raptors - Phoenix Suns 113:117
Oklahoma Thunder - Miami Heat 94:104