CILJ NIJE ISPUNJEN

Veber: Ovo je podbačaj. Mamić: Ponosan sam!

06.06.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Većim dijelom sezone Cedevita je izgledala kao momčad koja u Hrvatskoj nema prave konkurencije, pa je stoga nekako logično izgledao zacrtani cilj

Prije početka prvih službenih utakmica Uprava KK Cedevite zacrtala je sljedeće ciljeve: dva domaća trofeja (kup i prvenstvo), Final Four ABA lige i plasman u Euroligu za sezonu 2011/12.

Na prvi pogled dosta ambiciozno za mladi klub u koji Atlantic grupa ulaže kao glavni sponzor od 2005. godine, no na papiru je zaista momčad Cedevite izgledala – nedodirljivo.

I sve je izgledalo lijepo i krasno do trenutka kada je uoči Final Foura u Tel Avivu zbog ozljede iz sastava otpao trofejni slovenski košarkaš Matjaž Smodiš, igrač koji je svojim iskustvom i košarkaškom inteligencijom bio prevaga. Uostalom, to se vidjelo i u finalu Kupa Kreše Ćosića gdje je proglašen za MVP-a.

Na ozljedu Smodiša nadovezalo se još nekoliko manjih ozljeda važnih igrača (Warren, Vukušić, Baždarić) te nevjerojatan pad Dontayea Drapera, prošlogodišnjeg MVP-a Eurocupa koji je kod Ace Petrovića igrao fantastično.

Nakon toga uslijedio je pad forme većine igrača i u momčad kao da se uvukla nesigurnost, a s druge strane momčad Jasmina Repeše iz kola u kolo igrala je sve bolje. Rezultat svega je Ciboninih 19:1 u Ligi za prvaka i doigravanju i 17. titula prvaka Hrvatske.

'Iskreno, Draper me nije me razočarao samo u ovoj utakmici ili finalnoj seriji nego posljednjih nekoliko mjeseci. Pa svatko tko košarku prati kao laik vidi da je igrao jako loše', iskren je nakon poraza u četvrtoj utakmici finala od Cibone kazao predsjednik KK Cedevite Mladen Veber.

Po izrazu lica i govoru tijela vidjelo se da Veber, koji svaku utakmicu proživljava na jedinstven način kao istinski navijač, nije zadovoljan.

'Nismo osvojili titulu i to je podbačaj. Jednostavno nismo napravili ono što smo zacrtali prije sezone. Bez obzira na plasman u Euroligu, naša ambicija je bila osvojiti naslov prvaka Hrvatske. No puno je objektivnih i subjektivnih razloga zašto je to tako. Cibona je zasluženo pobijedila', dodao je Veber, ali na pitanje ostaje li Dražen Anzulović i dalje na klupi Cedevite, s obzirom da ciljevi nisu ispunjeni, nije odgovorio.

'Vidjet ćemo, prerano je još za to. Imamo potpisan ugovor s njim na još jednu sezonu, ali tek trebamo vidjeti što i kako dalje', diplomatski je odgovorio Veber, dodavši kako će sljedeće sezone Cedevita biti puno jača.

Na tu temu 'puno jača Cedevita' sportski direktor Matej Mamić nam je rekao:

'Pred ekipu je postavljen cilj od dva trofeja te plasman u Euroligu i očito je kako svi ciljevi nisu ostvareni. No Cedevita je mlad klub koji galopirajući ide naprijed. Bez dva vrlo važna igrača od kojih je jedan ozlijeđen (Smodiš), a drugi van forme (Draper) teško smo mogli parirati Ciboni', kazao je Mamić.

'Što se pojačanja tiče, već od srijede krećemo u tom smjeru, ali mogu vam reći kako će biti vrlo teško dovesti nekog od hrvatskih reprezentativaca o kojima se špekulira jer naš klub to nije sposoban platiti. Uvjeravam vas u to', iskren je bio Mamić koji je posebno ponosan – kao arhitekt momčadi - na jednu stvar.

'Ponosan sam što Cedevita nije mijenjala svoj roster od početka do kraja sezone. A to danas nije lako. Za sljedeću sezonu pokušat ćemo složiti najbolju moguću momčad.'