SAD SU NERAZDVOJNI

Važan je dio pobjedničkog tima Verstappen, ali prije toga nije imao pojma o Formuli 1: Morao sam guglati da vidim tko je Max!

16.08.2022 u 15:08

Bionic
Reading

Nakon što je bio fizioterapeut vrhunskih gimnastičara, Bradley Scanes sada radi kao trener Maxa Verstappena te je ispričao kako se našao u okruženju aktualnog prvaka Formule 1

Brad Scanes redovito je pratnji Verstappena i pojavljuje se na svim utrkama u kalendaru. Govoreći u podcastu PitStop, Scanes je objasnio kako se prvi put povezao s Verstappenom.

'Bio sam fizioterapeut koji je radio s timom Velike Britanije, radio sam s gimnastičarima u u Londonu, u ulici Harley. Tada je došao posao s Maxom. Poznavao sam nekoliko ljudi koji su radili u F1, moje ime je spomenuto, a onda jednostavno počneš imati nekoliko razgovora i ostalo je povijest', govorio je Scanes i nastavio:

'Godine 2019. sam nakon finala sezone u Abu Dhabiju odletio u Barcelonu, sreo Maxa i njegovu obitelj na stazi gdje su trenirali i upravo smo krenuli od tamo. Razgovarali smo o nekoliko stvari, razgovarali o tome da postane svjetski prvak, a na njemu je bila odluka.'

Tko je odlučio?

'Brzo smo se dogovorili. Bio sam tamo s njegovim tatom Josom Verstappenom i razgovarao s njima, i mislim da je to razlog zašto sam vjerojatno dobio posao.'

  • +16
Formula 1, Velika nagrada Mađarske, Hungaroring, 31.7.2022. Izvor: EPA / Autor: Tamas Kovacs

Nakon što se pridružio Verstappenovoj momčadi, Scanes se morao upoznati sa svijetom koji ga je prije malo zanimao, čak nije znao tko mu je novi poslodavac.

'Guglao sam tko je Max Verstappen na aerodromu dok sam ga išao dočekati', rekao je Scanes, koji ovih dana uživa u mnogo bližoj vezi s Nizozemcem.

'Ovaj posao ne biste mogli raditi da niste prijatelji, jer toliko vremena provodite zajedno. Zajedno putujete, zajedno ste u hotelima, pa se morate slagati s osobom s kojom radite. On je dobar dečko, stvarno prizeman, voli biti kod kuće, provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima', objašnjavao je Scanes i zaključio:

'Imamo lijep odnos u smislu da možemo otići na večeru, možemo razgovarati o nogometu, možemo sjesti i gledati nogomet, i igrati malo Fifu. Trebale su mi tri godine da ga pobijedim!'