BITKA ZA WEMBLEY

Vatromet na Anfieldu: Chelsea izborio remi za uzvrat

20.01.2015 u 22:47

Bionic
Reading

Liverpool je u polufinalu liga kupa rezultatom 1:1 (0:1) remizirao sa Chelseajem, a Dejan Lovren nije bio u zapisniku domaće momčadi

Na uvijek rasprodanom Anfieldu Liverpool je dočekao Chelsea u prvom polufinalu Liga kupa. Nakon uzvrata u Londonu bit će poznat prvi putnik (drugi par je Tottenham - Sheffield Utd) u finale na Wembleyu. U prvom poluvremenu Liverpool je imao nešto više inicijative, ali poveo je Chelsea. Can je u 16 srušio Hazarda, a sjajni Belgijanac sam je uzeo loptu i svladao sunarodnjaka Mignoleta na golu Liverpoola.

Do odmora je bilo za istaknuti sjajan udarac Gerrarda s više od 30 metara i prvu odličnu obranu najvećeg belgijskog junaka večeras - Thibauta Curtoisa. U završnici poluvremena sudac Atkinson mogao je još jednom pokazati na bijelu točku (u nastavku i možda još jedan za Chelsea), kada je napadač Chelseaja Costa na podu uštopao loptu rukom. Nisu vidjeli ni on ni pomoćnik, i Mourinho i Rodgers su u nastavak ušli bez ijedne izmjene.


U drugom dijelu Liverpool je bio bolji. Mignolet je imao jednu zahtjevnu intervenciju, ali Curtois je ostao 'na streljani'. Pola sata prije kraja Sterling se sjurio kroz srce Chelseajeve obrane i izjednačio na 1:1. Liverpool je tada 'poletio' i malo zatim najbolji pojedinac susreta Coutinho namjestio je zicer svome kapetanu Gerrardu koji je imao trećinu gola praznu i pogodio - vratnicu. Tri minute kasnije Rodgers je (prva zamjena na utakmici uopće u 70. minuti!) umjesto Gerrada uveo Lallanu, i tada su došle 'Thibautove minute'. Belgijanac je prvo obranio dva vezana šuta Hendersona i Sterlinga, još nekoliko 'običnih' i tada nevjerojatna obrana izvanrednog šuta Lallane koji je već gotovo počeo slaviti gol.

Odlična utakmica završila je mirno, a konačnih 1:1 Chelseaju ne donosi 'gol u gostima' jer je to pravilo u engleskom liga kupu ukinuto. Netko će idućeg utorka u Londonu morati pobijediti, ili se Liverpool može 'provući' u produžecima kada gol u gostima dobiva na težini.