Pregovori su u tijeku

Vatreni nakon Eura mijenja sredinu; Domagoj Vida na meti talijanskog prvoligaša u kojem ga već čekaju prijatelji iz Hrvatske

20.06.2021 u 09:05

Bionic
Reading

Domagoj Vida mogao b i ovog ljeta tursku nogometnu ligu zamijeniti talijanskom

Hrvatska nogometna reprezentacija muku muči na Europskom nogometnom prvenstvu. Nakon minimalnog poraza od 1:0 protiv Engleske, uslijedio je i remi s Češkom od 1:1 pa sada Škotsku Vatreni čekaju u grču i imaju imperativ pobjede protiv reprezentacije koju nikad nisu pobijedili.

Dok Zlatko Dalić pokušava složiti ekipu koja će Hrvatsku odvesti u osminu finala, turski se mediji zabavljaju klupskim angažmanima Vatrenih. Najprije su objavili da Hrvatska ostaje bez izbornika jer je Dalić već sve dogovorio s Fenerbahčeom, no to je prvi čovjek Vatrenih demantirao pa su se sada prebacili na transfere igrača.

Domagoj Vida navodno je velika želja Genoe u kojoj su već Milan Badelj i Marko Pjaca, a turske medije podupiru u i oni iz Italije. Tuttosport piše kako Genoa želi značajno pojačati svoju ekipu uoči iduće sezone, a prvi pick su im Vida i Adem Ljajić.

Vida je u prošloj sezoni u 34 utakmice u dresu Bešiktaša zabio pet golova i bio jedan od ključnih igrača u obrani turskog velikana. Ugovor s Turcima mu traje još godinu dana pa za Genou sigurno neće biti jeftin. Bešiktaš ga je 2018. godine kupio od Dinama Kijev za devet milijuna eura, a sada bi karijeru mogao nastaviti u Italiji. Pregovori su navodno već u tijeku.