SVJETSKA LIGA

Vaterpolisti tek nakon peteraca svladali Italiju

19.04.2011 u 19:01

Bionic
Reading

U utakmici posljednjeg, 6. kola C skupine Svjetske vaterpolske lige danas je reprezentacija Hrvatske nakon peteraca pobijedila Italiju sa 10:8 (3:2, 1:3, 1:0, 1:1 / 4:2)

Sa osvojenih 17 bodova hrvatski vaterpolisti su osvojili prvo mjesto u svojoj skupini i time osigurali nastup na završnom turniru, koji će se od 21. do 26. lipnja održati u Firenci. Pobjednik tog turnira izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Susret je odigran u bazenu na Kantridi, a sudili su Krapivin iz Rusije i Ćirić iz Srbije.

Hrvatski vaterpolisti osvojili su prvo mjesto u C skupini u kojoj su, pored Italije, još bili i reprezentacije Grčke i Njemačke. Kako su odabranici Ratka Rudića i u prvoj utakmici u siječnju u Bariju pobijedili Italiju s 10:6, očekivala se i njihova laka pobjeda pred domaćom publikom koju nisu htjeli razočarati, jer je prihod od ulaznica išao Dječjoj bolnici Kantrida.

Ipak, Talijani su pružili više nego dostojan otpor aktualnim prvacima Europe i nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio neodlučen pa se pristupilo izvođenju peteraca.

Odlučujuću prednost našoj momčadi donio je vratar Josip Pavić zaustavivši dva udarca talijanskim igračima, dok su Muslim, Dobud, Barać i Sukno bili precizni.

U našoj momčadi nedostajao je prvi centar Igor Hinić i topnik Miho Bošković, što se i osjetilo, ali najveći 'neprijatelj' naših igrača bili su umor i dekoncentracija u igri iz koje su proizilazile brojne pogreške u obrani i napadu.

Hrvatska: Pavić, Burić, Bušlje, Marković, Sukno 4 (2), Obradović 1, Karač, Dobud 3 (1), Muslim 1 (1), Buljubašić, Barać 1 (1), Joković, Nižić, Krapić.

Italija: Tempesti, Luongo 1 (1), Gitto 1, Figlioli 1, Bertoli, Felugo 1 (1), Gigorgetti, Gallo 1 (1), Presciutti 1, Fiorentini, Perez 2, Deserti, Figari.

Peterci: Hrvatska 2 (2), Italija - 0.

Realizacija igrača više: Hrvatska 9 / 6, Italija 6 / 2