kvalifikacije za tokio

Vaterpolisti startali uvjerljivom pobjedom, ali do Olimpijskih igara je još dalek put; Rumunji su potopljeni, sad su na redu Nizozemci

14.02.2021 u 20:28

Bionic
Reading

Hrvatska je vaterpolska reprezentacija pobjedom 16:6 (5:1, 3:1, 4:2, 4:2) protiv Rumunjske u susretu 1. kola skupine B započela svoj nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju koji se igra u Rotterdamu

Hrvatska je autoritativno krenula u susret, povela sa 3:0, prvu četvrtinu okončala u svoju korist sa 5:1, na polovini utakmice imali vodstvo od 8:2 te je pitanje pobjednika već tada bilo odlučeno.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Rino Burić s tri gola, po dva su dodali Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Lovre Miloš, dok su dvostruki strijelci za Rumunjsku bili Tudor-Andrei Fulea i Vlad-Luca Georgescu.

Hrvatska će u 2. kolu u ponedjeljak od 19 sati igrati protiv domaćina Nizozemske koja je ranije u nedjelju svladala Njemačku sa 11:10. U ovoj skupini su još Francuska i Rusija, a prolazak u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju izborit će tri najbolje reprezentacije s turnira u Rotterdamu.