A SAD PO MEDALJU

Vaterpolisti s lakoćom potvrdili vrh skupine!

04.08.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pod ravnanjem maestra Ratka Rudića upisala je i četvrtu pobjedu na olimpijskom turniru. Nakon nešto slabijeg početka Australija je svladana sa 11:6 (2:1, 3:1, 3:2, 3:2)

Hrvatska je krenula 'dizelaški'. Što zbog ranog termina, što zbog komforne situacije na ljestvici i razlike u kvaliteti, naši su predstavnici krenuli neuvjerljivo i nakon šest minuta igre Australija je vodila sa 1:0.

Ipak, ponovno razbranjeni Pavić nije im dozvolio odmak, a zatim su se probudili i hrvatski aduti koji su do početka treće četvrtine otišli na praktički nedostižnih 6:2. Dvije minute prije kraja bilo je i 10:4, da bi vrijedni Australci na kraju ipak ublažili rezultat na konačnih 11:6.

Rudić ima razloga za zadovoljstvo. Osim vrlo solidne obrane, osmijeh na brk mu može izvući prva prava ofenzivna partija Jokovića koji je zabio tri gola i ušao u formu uoči borbe za medalje. Odlično je razigravao još uvijek šuterski pritajeni Muslim, po dva su gola zabili dubrovački biseri Bošković, Sukno i Dobud, a po jedan gol su dodali Obradović i Hinić. Ovom pobjedom Hrvatska je uoči posljednjeg kola (Kazahstan, ponedjeljak) i matematički osigurala prvo mjesto u skupini i čekat će četvrti sastav iz druge grupe.

'Krenuli smo malo usporeno, a Australci su dobra ekipa koja je svojim angažmanom i agresivnim pristupom to znala iskoristiti. Ali na vrijeme smo se organizirali i došli do visokog vodstva koje je na kraju moglo biti i rezultatski izraženije', kaže za HTV izbornik Ratko Rudić koji se okreće četvrtfinalu:

'Dosadašnji dio odrađen je idealno, imamo rezultat i forma nam raste i već od sutra kreću pripreme za četvrtfinale.'