OSTALI NA VRHU

Vaterpolisti očekivano potopili Makedonce

23.02.2010 u 21:25

Bionic
Reading

U četvrtom kolu prvog kruga Svjetske lige Hrvatska je pred lijepo popunjenim tribinama u Varaždinu svladala Makedoniju rezultatom 12:9 (4:3, 4:2, 2:2, 2:2). Ovom pobjedom izabranici Ratka Rudića došli su na korak do plasmana u iduću fazu

Makedonci, koji polako postaju respektabilna momčad, na vodstvo domaćina od 4:i uzvratili su s dva vezana pogotka, a nakon vodstva Hrvatske 6:3 vratili su se na 6:5.

Dovoljno da mogu mirno zaspati, ali protiv Rudićevog sastava više nisu mogli očekivati. Barać i Dobud su zabili po tri gola, Sukno i Bušlje po dva, a među strijelce su se upisali i Bošković te Karač. Za Makedonce je dva gola zabio Hrvat Edi Brkić, a najefikasniji je bio Krstonošić s četiri gola.

'Vidjeli smo dobru utakmicu u kojoj je Makedonija pokazala da će uskoro biti ozbiljan protivnik. Imali smo i dobrih i loših perioda, ali kada nam se priključe Hinić, Marković i Burić na kojega najozbiljnije računam, imat ćemo jako moćnu reprezentaciju za EP u Zagrebu', rekao je nakon dvoboja za Crowaterpolo.com hrvatski izbornik.

Hrvatska je nakon četiri kola prva u skupini s deset osvojenih bodova, a do kraja ciklusa gostuju u Rusiji 16. ožujka te 20. travnja u Zadru dočekuju Grčku.