EUROPSKA LIGA

Vaterpolisti Juga pokazali Zvezdi tko je mega momčad

26.09.2012 u 20:09

Bionic
Reading

Vaterpolisti Jug Croatia Osiguranja pobjedom 10:6 (1:0, 3:2, 3:2, 3:2) u Beogradu protiv izuzetno snažne Crvene zvezde otvorili su svoj nastup u Ligi prvaka i tako istaknuli kandidaturu za osvajanje Lige prvaka

Vrlo nezgodna skupina zapala je vaterpoliste Juga u Ligi prvaka. Naime, osim Montepelliera i Olympiakosa, tu je i beogradska Crvena zvezda. I ždrijeb je htio da se jugaši u prvom kolu sastanu baš protiv Zvezde i to u Beogradu. Koliko je snažna Zvezda, govori podatak da su ove sezone doveli Šefika, Prlainovića, Rađena, Duška Pijetlovića, Vapnensog…

Pred prepunim gledalištem i vatrenom atmosferom u Beogradu 'jugaši' su u potpunosti razmontirali ojačanu Zvezdu i tako istaknuli svoju kandidaturu za osvajanje Lige prvaka. U najavi sezone mnogi su tvrdili kako je ovaj sastav dubrovačke momčadi možda i najjači u povijesti, a takve navode su 'jugaši' potvrdili u Beogradu.

Povratnik u sastav Juga Miho Bošković predvodio je svoju momčad do fantastične pobjede, a njemu uz bok bili su i Azevedo, ali i izvrsni crnogorski reprezentativac Ivović. Gosti iz Dubrovnika su već na početku slomili otpor beogradske momčadi povevši 3:0 nakon čega su lakoćom održavali prednost da bi na kraju slavili s konačnih 10:6.

Najbolji strijelac Juga bio je Miho Bošković s tri gola, a Maro Joković zabio je dva gola. Najefikasniji kod Zvezde bili su Boris Vapenski i Andrija Prlainović, obojica s dva postignuta gola.

Jedan od junaka Jugove pobjede u Beogradu definitivno je bio i mladi 19-godišnji vratar Marko Bijač koji se razbranio te je do kraja utakmice skupio 12 obrana.