PROSLAVA U RIJECI

Vaterpolisti Juga osvojili naslov prvaka Hrvatske

22.05.2011 u 20:40

Bionic
Reading

U četvrtoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su na plivalištu Kantrida riječko Primorje Erste banku nakon produžetka s 9:8 (0:2, 4:0, 2:0, 1:5 - 2:1) i time ostvarili treću pobjedu kojom su obranili naslov prvaka Hrvatske kojeg su do sada osvojili osam puta

Vaterpolisti Juga slavili su u četvrtoj utakmici finala na gostovanju u Rijeci i pobjedom protiv riječkog Primorja obranili naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske, te izborili direktan ulazak u Ligu prvaka. To je i jedini naslov koji su Dubrovčani ove godine osvojili, a u svojoj dugoj i bogatoj povijesti osam puta su osvojili naslov prvaka Hrvatske a s ovim naslovom u svojim vitrinama sada imaju čak 31. trofej državnih prvaka.

Utakmica je bila puna preokreta, Riječani su prvu četvrtinu dobili s 2:0, da bi Jug nakon tri četvrtine vodio s ogromnih 7:3. Domaćini su ipak uspjeli velikom serijom, kao i u drugoj utakmici, dostići Jug i izboriti produžetak, u kojem je s dva pogotka Paulo Obradović donio Dubrovčanima trofej. Uz Obradovića, junak Juga bio je i vratar Vićan s 11 obrana, dok je Riječanima nedostajao ozlijeđeni Krapić.

Susret je odigran na bazenu Kantrida, a sudili su pred 1.500 gledatelja Gomez i Savarese iz Italije.

PRIMORJE EB: Car, Glavan, Paškvalin 1, Pavlović, De. Varga 3, Franković, Tiškivski, Jelača, Da. Varga 1, Barač 1, Beltrame, Garcia 1, Krizman 1, Brala.
JUG CO: Vićan, Vranješ, Sutić 1, S. Sukno 4 (2), Joković 1, Seman, Marković, Bušlje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 3, Šutalo, Nižić.

PETERCI: Primorje, Jug 2/2.
IGRAČ VIŠE: Primorje 17/5, Jug 12/5.