kvalifikacije za lp

Vaterpolisti Jadrana sigurni protiv Primorca; zagrebačka Mladost doživjela neugodan poraz

08.10.2021 u 21:10

Bionic
Reading

Vaterpolisti splitskog Jadrana sigurom su 16:7 (4:2, 3:1, 6:2, 3:2) pobjedom protiv Primorca iz Kotora započeli natjecanje u skupini F kvaifikacija za Ligu prvaka u Splitu, dok je zagrebačka Mladost na bazenu uz Savu pretrpjela neugodan 9:10 (1:2, 4:3, 3:1, 1:4) poraz od Apollona u skupini D.

Najefikasniji u sastavu Jadrana bio je Konstantin Harkov s četiri gola, po dva su dodali Marinić Kragić, Bukić, Delić, Dobud i Dužević, dok je Vuk Drašković postigao tri gola za Primorac.

U splitskoj skupini su još Barcelona i Oradea. Jadran će u subotu igrati protiv Barcelone, a u nedjelju protiv Oradee. Plasman u treći krug kvalifikacija izborit će dvije prvoplasirane momčadi.

Po dva gola za Mladost postigli su Matias Biljaka, Franko Lazić i Marin Dašić, dok su Apollon do pobjede vodili Alexandros Gounas s pet i Ivan Gusarov s tri gola.

Mladost će u subotu igrati protiv Montpelliera, a u nedjelju protiv Crvene zvezde.

Vaterpolisti Solarisa su u 1. kolu kvalifikacija za LEN kup izgubili u Budimpešti od Vasasa sa 5:12 (2:3, 3:3, 0:4, 0:2). U preostala dva nastupa Solaris će igrati protiv Ortigije i Sabadella.