PLAVI KORMILAR

Vaš glas: Tko je idući Dinamov trener?

10.05.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Pravna zavrzlama oko statusa Vahida Halilhodžića u Dinamu još traje te 'plavi' životare bez glavnog trenera. Tko treba preuzeti Vahinu ulogu, ako se on ne vrati u svlačionicu, prepuštamo vama na procjenu

U opticaju su, slobodno možemo reći, standardna imena:

1. Zlatko Kranjčar

Legenda kluba koja je ponovno u milosti svemoćnog Mamića, međutim ta se suradnja neće realizirati prije kraja kvalifikacija za Euro na koji iz Podgorice juriša Dinamova ikona.

2. Josip Kuže

Ista meta, isto odstojanje. Također klupski velikan riješio se kockarskih problema i spreman je za novu epizodu. No s pomoćnikom Mustedanagićem vodi Albaniju i također će biti teško dostupan. Snagu je crpio i u navijačima koji su trenutno odsutni.

3. Krunoslav Jurčić

S Lokomotivom se bori za ostanak i ne gura se u prvi plan. Idućeg četvrtka napunit će se godina dana kako je otišao s Dinamove klupe nakon osvojenog naslova, ali i loše igre Dinama u završnici prvenstva. Zna kako stvari funkcioniraju u Maksimiru, sve mu je jasno.

4. Miroslav Blažević

Trener svih trenera sanja olimpijski san u Kini i, kao s Olimpa, poručuje kumu da će mu pomoći ako mu ovaj podastre crveni tepih. Opcija uopće nije teško zamisliva, jasno je kako bi popularni Ćiro utjecao na uspavane zagrebačke nogometne mase.

5. Branko Ivanković

Možda i najizgledniji kandidat. Nakon otkaza u Kini slobodan je kao ptica, a uz Maksimir ga veže rekordni niz pobjeda i dva ulaska u Ligu Uefa (Ajax, Sparta). Osim rezultata, krasi ga i imunost na Mamićeve uvrede, naime jedini je trener u povijesti kluba koji je dobio dva otkaza u istoj godini.

6. Zoran Mamić

Sportskog direktora, iako on poziciju trenera javno odbija, nudimo iz razloga što bi on mogao objediniti uloge engleskog tipa trenera i tako podići Dinamo na višu organizacijsku razinu. Sve odluke ostale bi i službeno unutar obitelji i bio bi to lakmus kvalitete njihovog rada.

Kako je trenutno u pitanju golem novac, aranžiran gomilom taštine, nije sasvim nemoguće da u jeku pravne bitke Dinamo ostane pod Vahinim vodstvom. Bila bi to krajnje neobična, gotovo perverzna, ali ne i neizvediva opcija. Uvijek, naravno, postoji i opcija stranca ili nekog od 'neprovjerenih' Dinamovih kadrova iz domaće radinosti.