TRIJUMF PROTIV CIBALIJE

Varaždinci u finalu i Europskoj ligi

20.04.2011 u 19:58

Bionic
Reading

Varaždin se plasirao u finale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je u uzvratnoj utakmici svladao Cibaliju 3:0 te je tako nadoknadio poraz iz prvog susreta od 1:0

Toplakovi dečki izborili su šesto finale u klupskoj povijesti, prvo pod imenom Varaždin (pet puta kao Varteks). Više od pet tisuća ljudi vidjelo je pobjedu domaće družine protiv Cibalije koja nije uspjela sačuvati minimalnu prednost nakon prvih 90 minuta.

U prvom poluvremenu početni pritisak Varaždinaca nije urodio plodom, a kako je susret odmicao, gosti su postajali sve opasniji. No to nije bio dan Dine Kresingera koji je u dva navrata propustio matirati domaću momčad.

Drugo poluvrijeme je krenulo pogotkom. Vugrinec je nakon asistencije Glavine izašao pred vratara Matkovića i pogodio za anuliranje gostujuće prednosti iz Vinkovaca. Da to nije dan Cibalijinih napadača, potvrdilo se u 57. minuti, jer sjajnog čuvara mreže Krkleca nije svladao ni Bartolović.

Kazna za gostujuće promašaje stigla je u 80. minuti kada je sa 16 metara snažno i precizno pogodio Škvorc. Dvije minute kasnije opet se ukazao stari majstor Vugrinec. Izborio je jedanaesterac i isključenje Parmakovića, a zatim je sam i realizirao kazneni udarac.

Spomenimo da je u 85. minuti bio isključen gostujući strateg Stanko Mršić.

Varaždin je tako izborio dvije utakmice s Dinamom (11. i 25. svibnja), ali i nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone.