DRUGA HNL

Varaždin sve bliže povratku u HT Prvu ligu, najveći konkurent Rudeš kiksao kod 'davljenika'

23.04.2022 u 20:56

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina povećali su prednost ispred drugog Rudeša na pet bodova nakon susreta 25. kola Druge HNL, Varaždin je u subotu kao domaćin svladao Osijek II sa 4:1, dok je Rudeš izgubio na gostovanju kod posljednje Opatije sa 1:3

Junak nove pobjede Varaždina bio je Matej Senić koji je postigao tri od četiri gola protiv Osječana. Još je jedan dodao Kolarić. Do kraja je Osijek II postigao počasni gol preko Pudića iz jedanaesterca.

Opatija je protiv Rudeša povela golom Pejanovića u 25. minuti, dok je početkom nastavka izjednačio Boršić. Kobnim se po Rudeš u ovom iznenađujućem rezultatu pokazao Kukoč-Petraello koji je u 76. i 84. minuti pronalazio put do gostujuće mreže. Opatiji je osigurao pobjedu i nadu da se još uvijek može spasiti ispadanja iako za pretposljednjim Sesvetama zaostaje pet bodova, a za 14. Cibalijom šest.

Veliku pobjedu od 4:0 je ostvario je Solin koji je na svom terenu pobijedio Sesvete i preskočio tog suparnika na ljestvici. Dvostruki je strijelac bio Jemo, a jednom su mrežu Sesvećana pogađali Jukić i Livančić. Solin sada ima 31 bod, kao i Kustošija te Dugopolje.

Kustošija je slavila kao gost protiv Orijenta 1919 sa 2:1. Gol odluke postigao je Šaronja u 70. minuti, a prije toga je strijelac za domaćina bio Jurčec, dok je za goste pogodio Fatić.

U subotu je slavio BSK i na domaćem terenu protiv Dubrave Tim Kabel s 1:0 uz jedini gol koji je dao Gbane u 58. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore