SUPERSPORT HNL

Varaždin protiv Gorice traži prvu domaću pobjedu, Osijek protiv Šibenika potvrdu izlaska iz krize. Evo gdje možete gledati današnje susrete 8. kola

03.09.2022 u 12:36

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 8. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Nakon uvjerljive pobjede Dinama na Maksimiru protiv Rijeke (3:1) na travnjake će istračati Varaždin i Gorica (18:55) i Osijek i Šibenik (21:05). Obje utakmice možete pratiti na kanalu MAXSport .

Varaždin - Gorica (18.55 h, MAXSport 1)

Povratnik u elitni razred hrvatskog nogometa Varaždin se nakon sedam odigranih utakmica nalazi na visokom četvrtom mjestu poretka s dvije pobjede, tri neriješena rezultata i dva poraza.

Matija Kolarić, novi kapetan NK Varaždin i strijelac pobjedonosnog gola u pobjedi na gostovanju kod Rijeke vjeruje u nastavak pozitivnog niza.

'Odlično radimo, mlada smo ekipa koja želi raditi i u svaku utakmicu uđemo sto posto. Veselili smo se nakon utakmice u Rijeci, jer je to bilo prvi puta da smo pobijedili u Rijeci. Goričani se sada moraju dokazivati novom treneru, a vjerojatno će i sustav promijeniti, moraju nešto promijeniti ako hoće napredak. Mi moramo ići dvjesto posto da napokon pobijedimo i doma', prenosi Kolarićeve riječi portal eVaraždin.

Varaždince hvali i novi trener Goričana Angelovski, kojemu će ovo biti prva utakmica na klupi Gorice.

'Varaždin je do sada igrao stvarno dobar nogomet. Govori se da su, uz Slaven Belupo, iznenađenje ove sezone, ali mogu reći da su bili ravnopravni protiv svih protivnika. Analizirali smo što trebamo odraditi, kako iskoristiti njihove slabe strane da dođemo do pozitivnog rezultata kojeg svi želimo. Mislim da smo spremni

Gorica je najviše problema u igri imala u realizaciji, ali trener je optimističan po tom pitanju.

'Odradili smo kvalitetnu pripremu za utakmicu, posvetili smo tome više pažnje tako da mislim da je samo pitanje vremena kada će realizacija doći, a nadam se već u subotu.'

Gorica je trenutačno na pretposljednjem mjestu s pet bodova iz šest odigranih utakmica.

Nakon dužeg vremena, u kadru za utakmicu bit će Deni Jurić i Josip Mitrović, a pravo nastupa imat će i nova pojačanja - Tyrese Francois, Fran Tomek i Dominik Prokop. Uz njih, u sastavu će biti i Matthew Steenvoorden, koji je u najavi susreta govorio i o promjenama u stožeru.

'Imali smo loše rezultate i nismo na poziciji na kojoj bismo željeli. Promjene su sastavni dio nogometa, a najčešće započinju s trenerom. Sada moramo igrati kao tim, pokušati uzeti bodove i početi upisivati dobre rezultate', kazao je Matthew.

Osijek - Šibenik (21.05 h, MAXSport 1)

Osijek nakon pobjede na Hajdukom i smjene na klupi očekuje novu pobjedu u Gradskom vrtu.

Rene Poms, novi trener Bijelo-plavih, imat će u subotu protiv Šibenika svoj samostalni debi na klupi Osijeka uoči kojeg s raznih strana dobiva pozitivne impulse podrške.

'Hvala svima na lijepim željama. Naravno, ponosan sam zbog prilike koju sam dobio. Za mene je ovo velika odgovornost i velika prilika, toga sam svjestan. Naravno želim je iskoristiti i napraviti najbolji mogući posao za klub, igrače i samog sebe', rekao je Poms.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Bijelo-plave je do sada vodio u tri utakmice mijenjajući Nenada Bjelicu, ali zato je više od 400 puta bio na klupi u ulozi pomoćnog trenera što sugerira da ima dovoljno iskustva za uhvatiti se u koštac s izazovima koji ga čekaju. Pritom, nije nebitno spomenuti da je već ranije iskazao ambicije raditi samostalno kao glavni trener.

'Da nisam spreman ne bih ni prihvatio ovaj posao, niti bi mi klub ponudio priliku. Za mene je ovo pravi trenutak za doći na ovu poziciju. Dat ću najbolje od sebe da budemo uspješni jer na kraju dana to je jedino što se računa.'

Protiv vrlo dobrog Šibenika njegova će momčad tražiti potvrdu povratka na pobjednički kolosijek.

'Uvijek je najvažnija prva iduća utakmica, a za nas je to gostovanje Šibenika u Gradskom vrtu. Nema dvojbe da ćemo pokušati dati najbolje od sebe da pobijedimo iduću utakmicu i osvojimo tri boda. Poznajem Šibenik, imaju dobru momčad, dobre rezultate, gledao sam ih u prošlom kolu protiv Dinama protiv kojeg su bili blizu osvajanja boda. Znamo da će ovo za nas biti teška utakmica za koju moramo biti spremni. Momčad je u dobrom raspoloženju, vjerujem u ove igrače i ako budemo igrali kako možemo smatram da ćemo biti uspješni u ovoj utakmici.'

Zanimljivo, Poms je jednom već vodio Bijelo-plave protiv Šibenika kada je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi bio Ramon Mierez.

'Bilo je to prije dosta vremena i u drugačijim okolnostima, ali pobijedili smo, imamo to pozitivno iskustvo bez obzira što je ovo potpuno nova utakmica', zaključio je Rene Poms.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Evo u kakvom raspoloženju susret dočekuju Šibenčani koji su sa sedam bodova na 7. mjestu ljestvice SuperSport HNL .a

Oni su nakon odlaska Nenada Bjelica trenutno mala nepoznanica. Ali fokusirani smo na sebe i izuzev Čopa koji ima problema sa zadnjom ložom svi ostali momci su spremni i željni utakmice. Nadamo se našoj dobroj partiji i pozitivnom rezultatu, pobjedi protiv jednog velikog protivnika, kazao je za Šibenski portal pomoćni trener Šibenika Mario Rac, i nastavio: 

'Osijeku je sigurno puno značila pobjeda nad Hajdukom, prije svega u tom psihološkom momentu, tako da nas vjerojatno dočekuju u nešto boljem ozračju. I oni i mi dosta teško primamo golove, tako da bi detalji mogli odlučivati, između ostalog puno radimo na prekidima, gdje su oni jako opasni', zaključio je Rak. 

Standings provided by SofaScore LiveScore