NHL DOIGRAVANJE

Vancouver Canucksi na korak do finala

06.05.2011 u 09:29

Bionic
Reading

Najbolja momčad regularnog dijela NHL lige Vancouver Canucks korak je do plasmana u finale Zapadne konferencije. U četvrtom susretu polufinala Vancouver je na gostovanju pobijedio Nashville Predatorse 4:2 i u seriji na četiri pobjede poveo je 3:1. Iduća utakmica igra se u subotu u Rogers Areni i Kanađani će pred svojim navijačima tražiti prolaz u konferencijsko finale

Vancouver je stigao do pobjede nakon još jedne otvorene i neizvjesne utakmica. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, no Nashville se dva puta vraćao u meč. Susret je prelomio sjajan gol Ryana Keslera u osmoj minuti posljednje trećine. Kesler je prošao dvojicu igrača, a potom svladao Pekku Rinnea.

'Bio je to nevjerojatan gol u pravom trenutku. Keslerova majstorija je prelomila utakmicu. Sada smo ponovo u prednosti, no siguran sam kako i idući dvoboj donosi dramu. Još uvijek ništa nije gotovo,' kazao je trener kanadskog sastava Alain Vigneault, dok je vratar Roberto Luongo dodao: 'Ponovo smo im ugasili muziku. Sada mi sviramo.'

U suparničkim redovima su svjesni kako je Vancouver u velikoj prednosti, no trener Barry Trotz smatra kako njegova momčad ima snagu za preokret. "Sve četiri utakmice su bile otvorene do samog kraja. Odlučivale su nijanse i to je razlog zašto vjerujem da možemo do čuda."

Golove za Vancouver zabili su i Christian Ehrhoff (15:04), Alexander Edler (29:43), te Henrik Sedin (59:39), dok su strijelci za domaći sastav bili Joel Ward (19:18) i Cody Franson (43:27).