STOPAMA VELIKANA

Van Persie predstavljen, igra već u ponedjeljak

17.08.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Manchester United i službeno je potpisao svoje najveće ovoljetno pojačanje, 29-godišnjeg nizozemskog napadača Robina van Persieja

Dojučerašnji kapetan Arsenala potpisao je četverogodišnji ugovor nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda i svoj bi debi mogao imati već u ponedjeljak u premierligaškom ogledu protiv Evertona.

'Čast mi je potpisati za Manchester United. Veselim se što ću ići stopama tolikih velikih napadača. Želim dati svoj udio i svojim iskustvom pomoći momčadi da se natječe za najveće trofeje koji postoje. Jedva čekam da započnem,' rekao je Van Persie po potpisivanju ugovora.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson se nadovezao:

'Robin je svjetski napadač koji je dokazan u Engleskoj i europskom nogometu. Njegov talent nije potrebno predstavljati našim navijačima. Zabio je brojne golove protiv nas u klasičnim dvobojima sa svojim bivšim klubom. Njegovo kretanje, egzekucija i all-round sposobnosti su fantastične.'

United će Arsenalu za transfer platiti 22.5 milijuna funti plus dodatnih 1.5 milijuna bonusa u slučaju osvajanja Premiershipa ili Lige prvaka u sljedeće četiri godine. Nizozemski će napadač godišnje zarađivati oko 12 milijuna funti, odnosno 250.000 funti tjedno, čime će se izjednačiti prema primanjima s najplaćenijim 'crvenim vragom' Wayneom Rooneyjem.

Van Persie je prošle sezone kombinirano za Arsenal i nizozemsku reprezentaciju zabio 44 gola u 57 utakmica, a imenovan je najboljim premierligaškim igračem u izboru novinara i kolega igrača.