OPET PREOKRET

Van Persie i 'topnici' osramotili 'redse'

03.03.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala napravili su još jedan veliki korak k mjestu koje im osigurava Ligu prvaka sljedeće sezone. Pobjedom nad Liverpoolom na kultnom Anfieldu, 'topnici' su sada na dostižnih četiri boda zaostatka za Tottenhamom

'Topnici' su na Anfield stigli ohrabreni prošlotjednom pobjedom nad Tottenhamom, a baš kao i taj dvoboj, i ovaj je obilježio potpuni preokret. S time što su protiv 'spursa' nadoknadili 0:2, a danas su protiv 'redsa' imali 0:1. No osim što su imali 'pola posla', i taj jedan je zabio njihov igrač – točnije Koscielny.

Međutim, ova je utakmica bila dramatičnija jer do pobjede su stigli tek u drugoj minuti sudačke nadoknade, što je sasvim sigurno šokiralo puni Anfiled. Iako, moramo biti iskreni, pogodak Van Persieja nije mogao ostaviti malodušnima ni domaće ljubitelje nogometa jer pogodak je pravo remek-djelo.

Loše je za goste počelo već u prvom dijelu, kada je u 18. minuti Suareza u 16-ercu srušio Szczesny, a sudac pokazao na penal. Ipak, Kuyt je bio loš izvođač, a Szczesny se iskupio obranom. Kuytov promašaj 'popravio' je Koscielny, koji je želio loptu ispucati iz svog 16-erca, no matirao je svog golmana.

Ali ni to nije bilo dovoljno da obeshrabri 'topnike', koji su na krilima Nizozemca Van Persieja napravili potpuni preokret. U 31. minuti je izjednačio na 1-1, da bi u sudačkoj nadoknadi prekrasnim udarcem osigurao novu pobjedu Wengerove momčadi.

Drugo je poluvrijeme produljeno za osam minuta zbog ružnog stradavanja Mikela Artete, koji je ozlijedio glavu u sudaru s Jordanom Hendersonom

Robin van Persie, koji je u 27 ovosezonskih utakmica za Arsenal u Premiershipu zabio 25 golova, ove je sezone 10 puta svojim golovima izravno odlučio pobjednika donijevši Arsenalu 30 bodova.

Engleska 1. liga, 27. kolo
Liverpool 1 2 Arsenal
Strijelci
1:0 L. Koscielny (ag, 23') 1:1 R. Van Persie (31')
1:2 R. Van Persie (90')
Sastavi
J. Reina
M. Skrtel
J. Carragher
S. Diaz Jose Enrique
M. Kelly
C. Adam
J. Spearing (90' A. Carroll)
J. Henderson
S. Downing (88' C. Bellamy)
L. Suárez
D. Kuyt
W. Szczęsny
T. Vermaelen
L. Koscielny
K. Gibbs
B. Sagna
M. Arteta (53' A. Diaby)
A. Song Billong
Y. Benayoun (74' Gervinho)
T. Walcott
R. Van Persie
T. Rosicky
Žuti kartoni
T. Vermaelen 64'