GUŽVA NA PROZIVCI

Vaha: Nisam Ray Charles, vidim tko je višak

10.01.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Na Dinamovoj prozivci okupilo se 26 igrača i tri vratara, nedostajao je jedino virozni Marin Skender koji će se priključiti uoči polaska u Hercegovinu. Odmah je odrađen i prvi trening, a na početku svojih prvih priprema s 'plavima' javnosti se obratio i trener Halilhodžić

Kasnio nije nitko, dapače, svi su u sobi bili i 15 minuta prije sastanka.

'Nitko se nije udebljao, samo jedan igrač je dobio kilu, ali to mu je i preporučljivo. Svi su u gabaritima i to nije ni zbog kakvog straha, nego je to inteligentan pristup poslu za koji su dobro plaćeni', kaže Halilhodžić.

Na okupljanju se našao i Carlos. Pomalo zaboravljeni brazilski stoper prošle je sezone s trenerom Ivankovićem postao prvak Kine i vratio se s posudbe. Još ne zna hoće li ostati u Dinamu, ali na pripreme putuje.

'Možda se još vrati i u Kinu, a imamo i jednu europsku ponudu', kaže njegov menadžer Mirsad Kerić.

Dinamo u petak putuje u Međugorje, a autobus će biti pun veznjaka. Već popunjenom kadru priključeni su Brezovec i Palić te Kovačić i Šitum od mladih snaga.

'Malo je utakmica i neće svi moći biti zadovoljni minutažom. Rekao sam igračima otvoreno da neki, ako  odluče ostati, neće igrati. Trebamo skratiti kadar na 21-23 igrača, ali ne možete nekoga samo potjerati. Nekima nisam zadovoljan, to je jasno. Pa nisam Ray Chales, veliki glazbeni genij, da ne vidim', otvara karte Vahid i kaže da se nimalo ne boji gužve u svlačionici.

'Imam ja već iskustva s takvim situacijama. Neće se ponoviti Mandžukić i ovi koji su maltretirali sve kada su htjeli otići. Takve bih odmah poslao u omladince da treniraju', upozorava Vaha.

Kaže da s Pedrom Moralesom, koji je preko južnoameričkih medija izrazio nezadovoljstvo stanjem u Dinamu, nije razgovarao.

'Moj ured je uvijek otvoren, može doći tko god želi. Ako nije zadovoljan, doći će i popričat ćemo. Ali puno važnije od toga je jesam li ja zadovoljan', savršeno je jasno poentirao trener koji se nada da će Cufre produljiti ugovor koji će ga za Maksimir vezati i nakon isteka ove sezone.

Za kraj je podvukao da nitko od prvotimaca neće napustiti klub.

Jasno je da u Dinamu imaju preširok kadar za polusezonu u kojoj će odigrati najviše 16 službenih utakmica, ali je upitno i koga će uspjeti prodati ili posuditi. U kategoriji igrača koji mogu otići kad požele najčešće se spominju Dodo, Carlos, Morales i Slepička, ali taj popis nije konačan.