BIVŠI MODRI TRENER

Vaha: Dinamo može parirati Lyonu i Ajaxu

27.09.2011 u 09:15

Bionic
Reading

Bivši trener zagrebačkog nogometnog kluba Dinama, Vahid Halilhodžić, upozorio je Lyon na kvalitetu njegovih bivših nogometaša uoči susreta 2. kola Lige prvaka

Halilhodžić je istaknuo Real Madrid kao izrazite favorite za prvo mjesto u skupini, te smatra da će se za drugo mjesto boriti preostale tri momčadi.

'Dinamo je sposoban nositi se s Ajaxom i Lyonom. Momčad igra dobro, posjeduju mnogo talenta, individualnog i kolektivnog. Dinamo je sposoban proizvesti nogomet najviše razine uz mnogo lijepih poteza. Dvanaest godina su čekali na ovaj trenutak i protiv Reala su mogli do remija što dovoljno govori o kvaliteti', veli Halilhodžić za L'Equipe.

Bivši trener 'modrih' smatra da najveća opasnost za vrata Lyona dolazi od Sammira, te vjeruje u kvalietu Dinamovog zadnjeg reda.

'Dinamo u obrani ima igrače velike kvalitete. Tu su Cufre, Leko i Tonel, dok Milan Badelj vješto dirigira sredinom terena. Vrlo dobar je i 17-godišnji Mateo Kovačić, ali mislim da ipak najveća opasnost dolazi od Sammira', misli bivši trener Dinama.

Halilhodžić vjeruje, kao i većina ljudi koji prate Dinamo, da je njihova najveća slabost nekonstantnost u igri svih 90 minuta.

'Najveća Dinamova boljka je nekonstantnost tijekom cijele utakmice, baš kao i kod većine klubova bivše Jugoslavije. Uz to Dinamo puno lakše igra na svom terenu nego na gostujućem isključivo zbog gromoglasne podrške navijača plavog kluba', zaključio je Halilhodžić.