TAJILI JOJ ISTINU

Uzela zlato, pa doživjela živčani slom

02.08.2012 u 17:41

Bionic
Reading

Svega nekoliko sati nakon što je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u skokovima u vodu Kineskinja Wu Minxia (26) je doživjela živčani slom nakon čega je otputovala u domovinu

Jedna od najboljih svjetskih skakačica u vodu doživjela je slom nakon što je otkrila kako su njezini roditelji godinama skrivali važne vijesti iz obitelji. Tek nakon što je osvojila zlato saznala je kako su joj prije dvije godine preminuli djed i baka, dok joj je majka prešutjela i da je oboljela od raka dojke. Wu Minxia se za OI u Londonu pripremala u izolaciji i roditelji je nisu željeli ometati u pripremama.

'Nismo željeli remetiti njezin mir i pripreme za London', kazao je otac Wu Yuming. Kada je čula obiteljske novosti sirota Wu Minxia se sva shrvana vratila u Kinu.

U Kini je normalno da se mladi i talentirani sportaši odvajaju od obitelji i pripremaju u posebnim sportskim kampovima. Tako je Wu napustila obitelj kada je imala 15 godina

Wu Minxia je u Londonu osvojila zlato u sinhroniziranim skokovima, a bila je to njezina peta olimpijska medalja, pri čemu treća zlatna. Na svjetskim prvenstvima je osvojila 12 medalja pri čemu šest zlata.