GOBAC SE NADA

'Uzdrmani Kiel možemo pobijediti'

26.03.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Pred rukometašima CO Zagreba utakmica je četvrtfinala Lige prvaka, a suparnik im je jaki Kiel. No isti taj Kiel posljednjih je dana na crnoj listi zbog kupovanja utakmica, a to na igrače sasvim sigurno utječe

Nakon dugo vremena, CO Zagreb može se nadati polufinalu Lige prvaka. Osim što je Zagreb pun izvrsnih igrača, suparnik, a riječ je o njemačkom Kielu, posljednjih se dana spominje u negativnom kontekstu, a i često mu u posjet dolaze policijske inspekcije.

'Mi imamo mnogo kvalitetnih igrača, najboljeg igrača na svijetu ove godine Igora Vorija, zatim dugo godina sjajnog Ivana Balića, jednog od najboljih strijelaca Lige prvaka Kiru Lazarova i nećemo biti bahati te reći da ćemo sigurno dobiti, ali stvarno smo dobri. Nema nepobjedivih momčadi, a sada su i dodatno uzdrmani ovom aferom. Kada igrač kao Karabatić razmišlja hoće li na kraju sezone ostati u Kielu ili ne - i kada ne može dati 300 posto i neće biti igrač koji je bio na SP kada je nosio sve pred sobom', uvjeren je Zoran Gobac, glavni menadžer rukometaša Zagreba.

Gobac se osvrnuo i na probleme koje je Zagreb proživljavao oko organizacije ove utakmice. Naime, već je primljeno bilo više od 25 tisuća rezervacija za ulaznice u Areni, a tada je stigla odluka da se u nju ne može. Gobac ne krivi nikoga, ali želi da njegov klub ima status jednak - barem Ciboni.

'Jedino mi u Zagrebu moramo tražiti dvoranu u kojoj ćemo igrati europske utakmice. Za razliku od naših susjeda, imamo gotovo sve hrvatske reprezentativce, a ne momčad u kojoj se trener mora zapitati tko mu je stranac, to jest koga smije imati na parketu.'

Ipak, vratio se Gobac na kraju na rukometne teme.

'Da nismo naletjeli na Kiel, radili bismo veći pritisak na igrače, no s druge strane, ako ih prođemo i uđemo u polufinale, možemo proći svakoga. Mi ćemo se s njima potući, bit će krvi do koljena, i u Zagrebu i u Njemačkoj. Važno je zaustaviti njihove lake golove, ali i da naši vratari budu na nivou Omeyera kako bi im mogli parirati', zaključio je Gobac u danu kada je direktor kluba Bartol Kaleb potpisao novi jednogodišnji ugovor s Franckom, potvrdivši pritom da se klub nalazi u problemima, jer je ostao bez 500 tisuća eura sponzorskih ugovora s tvrtkama Tele2 i HEP-om.