UNIŠTIO IH BADER

Uzdrmana i oštećena Cibona dočekuje oslabljeni Partizan

04.10.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Nakon dva startna poraza u regionalnoj ABA ligi, Cibona u subotu u Košarkaškom centru Dražen Petrović (17 sati) dočekuje beogradski Partizan

U prvoj utakmici sezone, Cibona, koja je u pripremnom periodu ubilježila samo jednu pobjedu (Anadolu Efes u Zagrebu), poražena je kod kuće od makedonskog MZT-a te nakon toga u gostima od mađarskog Szolnokija.

Uoči početka lige mnogi su bili uvjereni kako će momčad koju od ovog ljeta vodi bivši legendarni kapetan 'vukova' Veljko Mršić u prva dva kola protiv debitanata u ligi upisati dvije pobjede. No, plan su im pokvarili prvo Gečevski, Čekovski i društvo nadigravši ih u 77:71 te nakon toga slabašni Szolnoki koji je sve iznenadio pobjedom 75:71.

Dok se prvi poraz može pripisati nervozi uoči prve službene utakmice u Draženovu domu te sjajnoj šuterskoj večeri MZT-a, poraz u Mađarskoj – bez obzira na loše suđenje – velik je udarac za klub renomea Cibone.

'Bila je ovo dobra utakmica. Kontrolirali smo utakmicu do 32, 33. minute, ali nakon toga promašili smo dva otvorena šuta za tri poena te usto izgubili energiju. Moram reći kako su u prvom poluvremenu obje momčadi puno griješile', kazao je nakon utakmice trener Cibone Veljko Mršić

O suđenju ni riječi, iako su neke odluke u završnici utakmice itekako utjecale na konačan rezultat. Nekoliko osobnih pogrešaka svirano je igračima Cibone, dok s druge strane u samoj završnici na igračima Cibone nije svirano 'ono što se moralo'.

U Ciboni službeno, kao što se i očekivalo, suđenje nisu željeli komentirati. Tek neslužbeno doznajemo kako nisu zadovoljni suđenjem na gostovanju u Mađarskoj, pa će stoga biti zanimljivo pratiti kakav će kriterij imati Partizan kojem je upravo zbog verbalnog napada na suce trener Duško Vujošević kažnjen s tri utakmice zabrane vođenje momčadi. Dva nezadovoljna u direktnom obračunu…

Koban za 'vukove' bio je centar Márton Báder koji je uz 18 koševa ubilježio i 14 skokova.

'Igrao sam u Ciboni prije nekoliko sezona i zaista se osjećam sjajno nakon ovakve utakmice. Igrali smo čvrsto, obrana je funkcionirala dobro i zato smo pobijedili', kazao je kratko 'krvnik' Cibone Báder koji je slobodna bacanja gađao sjajnih 12-13.

U subotu u trećem kolu ABA lige Cibona u Draženovu domu dočekuje oslabljeni Partizan (trener Vujošević), momčad koja je u prošlih šest sezona čak pet puta bila prvaka ABA lige. Nakon dva startna poraza, koji će sigurno 'razbuditi momčad', pobjeda protiv Partizana u lijepoj atmosferi kakva se očekuje svakako bi obrisala loš početak sezone.

Uz pravu podršku publike te iskustvo Kusa, Žižića, Rozića i novopridošle Amerikance Cartera, Hamiltona, Strawberryja i Warea Cibona definitivno ima kvalitetu za vrh ABA lige. Samo je pitanje kada će sve sjesti na svoje mjesto. I naravno, imaju li čelni ljudi Cibone te navijači dovoljno strpljenja ili će tražiti promjene…