ima nade za riječane

Uz ovakve riječi Rijekinih igrača svi se nadamo čudu na Rujevici

16.08.2017 u 23:21

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pružili su odličan otpor Olympiacosu pa unatoč porazu (1:2), Kekova se momčad može nadati uspjehu na Rujevici sljedećeg utorka, odnosno plasmanu u play-off Lige prvaka

Mudro je Matjaž Kek postavio igru protiv favoriziranog Olympiacosa. Uz čvrstu obranu, igrači hrvatskog prvaka čekali su svoju prigodu u kontranapadu te su jednu takvu dočekali u završnici prvog dijela kada je Heber pogodio za 0:1.

>> Hrabra Rijeka nije izdržala; s desetoricom primila gol u 93. minuti

Ipak, u drugom dijelu, Besnik Hasi u igru je morao uvesti Fortounisa, nakon čega su domaćini zaigrali bolje ali i stigli do izjednačenja.

  • +8
Olympiacos - Rijeka (prva utakmica play-offa Lige prvaka) Izvor: Reuters / Autor: ALKIS KONSTANTINIDIS

Isti igrač 'zakuhao' je i u sudačkoj nadoknadi, u kojoj je Rijeka igrala s desetoricom. Na žalost, Sluga je jednu njegovu 'bombu' tek kratko odbio a na ubačaj s desne strane Romao je zabio za pobjedu Olympiacosa 2:1.

'Puno truda, znali smo šta nas čeka, protiv koga igramo. Bilo je jako teško, falilo nam je malo mirnoće, malo koncentracije da izvučemo još bolje rezultat. Dobro smo parirali, ali je teško kada ovdje ostanete bez igrača. Olympiacos je pojačao pritisak, mi nismo izdržali. No, i ovako imamo dobar rezultat, sada se moramo fokusirati na uzvrat kako bi tamo izvukli što je više moguće',  rekao je za HTV Mate Maleš.

I Marko Vešović s optimizmom gleda na uzvrat koji se sljedećeg utorka igra na Rujevici.

'Olympiacos je vršio velik pritisak sa svojim posjedom lopte i dobrom kombinatorikom, a mi smo im dobro parirali. Znali smo svoje prednosti, iskoristili svoje prigode kroz kontre i polukontre. Na kraju tako došli i do gola, jako važnog pogotka uoči uzvrata na Rujevici. Nismo imali sreće, izgubili smo snagu, pa nam je u posljednjim minutama pala koncentracija što su oni znali kazniti. I dalje je sve otvoreno, imamo dobar rezultat uoči revanša na punoj Rujevici. U podsvijesti bi prije utakmice prihvatio poraz 2:1 kod ovakvog suparnika, no mi smo se izdigli iz našim problema i odigrali dobru utakmicu. Ovo je na kraju realan rezultat, a na Rujevici je sve moguće', poručio je Vešović.