nema milosti

Uvreda za nogomet: Zbog sramotnog poraza 20:0 Talijani izbacili klub iz lige

19.02.2019 u 17:18

Bionic
Reading

Talijanski trećeligaš Pro Piacenza izbačen je iz lige nakon poraza od Cunea kojeg je predsjednik tamošnjeg Saveza Gabriele Gravina opisao kao farsu i uvredu za sport...

Pro Piacenza više neće smjeti igrati u talijanskoj Seriji C nakon onog što se dogodilo za vikend. Naime, klub koji se našao u financijskim problemima protiv Cunea je na teren poslao samo sedam juniora i jednog sportskog direktora, jer su standardni prvotimci u štrajku zbog neisplaćenih plaća.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Piacenza je već neke utakmice odbila igrati zbog nedostatka igrača, ali u ovoj je nastupila kako bi spasila svoju egzistenciju u natjecanju.

Pravila Talijanskog nogometnog saveza kažu da na terenu mora biti najmanje šest igrača svake momčadi pa je sve bilo regularno, no poraz 20:0 strašno je razljutio tamošnje nogometne autoritete.

'Ono što se dogodilo u Cuneu je uvreda za sport i njegove temelje. To je nevjerojatna situacija, ali Savez ima obvezu poštovati pravila što je i napravio. Naša odgovornost je čuvati strast naših navijača, ulagača i kredibitet naših liga. Ono što smo vidjeli u nedjelju, nažalost, bit će njihova zadnja farsa,' izjavio je predsjednik Gabriele Gravina, a čelni čovjek Serie C Francesco Ghirelli dodao je da ga je sram zbog ono što je vidio.

Pro Piacenza je zatim izbačena po kratkom postupku i neće više sramotiti talijanski nogomet...