UFC ON FUEL 5

Uvjerljivi Dan Hardy, dva sjajna nokauta!

30.09.2012 u 07:43

Bionic
Reading

UFC on Fuel 5 u Capital FM Areni u Nottinghamu pružila nam je nekoliko iznimno zanimljivih mečeva. Dan Hardy stigao je do svoje 25. pobjede u karijeri bez većih problema, a potrebno je istaknuti i nokaute Brada Picketta te Roberta Peralte

Dan Hardy nije nastupio u glavnoj borbi večeri, ali definitivno je publici bio daleko najzanimljiviji borac. Ipak je Nottingham njegov grad te se u njemu nije borio od travnja 2008. godine. No, ovo mu je bio prvi meč u vlastitom gradu kao UFC-ovom borcu te stoga nije čudilo što je imao publiku u potpunosti na svojoj strani.

Protivnik mu je bio nimalo bezazleni Amir Sadollah. Hardy je u posljednjih pet mečeva u UFC-u ubilježio četiri poraza te svega jednu pobjedu, no sada je potvrdio da je ta velika kriza iza njega.

Prvu rundu je doduše otvorio nešto suzdržanije. Sadollah je bio aktivniji borac, ali nije uspio posebno ugroziti svog protivnika. U nastavku meča Hardy kreće daleko agresivnije te je kontrolirao meč tijekom njegova većeg dijela, a imao je prilika i za pobjedu prekidom. Iznenadio je Hardy također s nekoliko rušenja, što se prije u njegovom slučaju iznimno rijetko moglo vidjeti.

Koliko je borba u nastavku bilo jednostrana potvrđuje i lice Sadollaha na kraju borbe. Na njemu je imao čak četiri porezotine, a uvjerljiv nastup Hardyja potvrdili su i suci jednoglasnom odlukom da njega proglase pobjednikom.

Brad Pickett slavio je pred kraj prve runde nakon što je sjajno pogodio Yvesa Yabouina aperkatom, a zatim i s dva snažna udarca u parteru, što možda čak ni nije bilo potrebno. Pickett se prilično razveselio zbog svoje pobjede, pa je nakon meča u oktogonu zaplesao i vjerojatno sad već svima vrlo dobro poznati 'Gangnam Style'.

Matt Wiman priredio je možda i najveću senzaciju večeri svojom pobjedom na podu protiv Paula Sassa. Potonji je poznat kao stručnjak za zahvate, 12 od 13 pobjeda ostvario je upravo na taj način, a ovog je puta on ipak bio žrtva tzv. 'armlocka'.

Od uvodnih mečeva spomenimo prvu borba koja je bila i najkraća. Robert Peralta slavio je nakon svega 20-ak sekundi zahvaljujući nokautu, a prilično impresivan debitantski nastup u UFC-u imao je Islanđanin Gunnar Nelson koji je demonstrirao svoje vještine iz karatea, da bi na kraju slavio gušenjem s leđa.


UFC on Fuel 5:
Stefan Struve def. Stipe Miočić - TKO (Udarci, R2, 3:50)
Dan Hardy def. Amir Sadollah - jednoglasnom sudačkom odlukom
Brad Pickett def. Yves Jabouin - KO (Udarci, R1, 3:40)
Matt Wiman def. def. Sass - Submission ('Armlock', R1, 3:48)
John Hathaway defeated John Maguire - jednoglasnom sudačkom odlukom
Che Mills def. Duane Ludwig - TKO (Ozljeda, R1, 2:28)

Jimi Manuwa def. Kyle Kingsbury - TKO (Liječnička intervencija, R2, 5:00)
Akira Corassani def. Andy Ogle - podijeljenom sudačkom odlukom
Brad Tavares def. Tom Watson - podijeljenom sudačkom odlukom
Gunnar Nelson def. DaMarques Johnson - zahvat (gušenje s leđa, R1, 3:34)
Robert Peralta def. Jason Young - KO (Udarci, R1, 0:23)