SIGURNI DOMAĆINI

Uvjerljive pobjede Denvera i New Orleansa

06.03.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Petak je u NBA ligi donio samo dvije utakmice i u obje su slavile domaće momčadi. Denver je pobijedio Portland 106:90, dok je New Orleans bio bolji od Dallasa 104:88

Portland je uništio Carmelo Anthony ubacivši 38 koševa, a veliku pomoć Anthony je imao u J.R. Smithu (17 koševa, 7 skokova) i Linasu Kleizi (15 koševa, 6 skokova). Bila je to Anthonyjeva prva utakmica nakon klupske suspenzije koju je zaradio jer nije želio izaći iz momčadi kada ga je George Karl želio zamijeniti.

'Lekciju sam naučio', kazao je Anthony sa smiješkom, te dodao:

'Bio sam iznimno motiviran, a tada sam vrlo opasan.'

Denver je pobjedu izborio premda je još uvijek bez ozlijeđenih Kenyona Martina i Anthonya Cartera. Goste su predvodili Brandon Roy (22) i Lamarcus Aldridge (19)
Bila je to 40. pobjeda Denvera uz 22 poraza i trenutačno drži treće mjesto na Zapadu. Portland ima skor 38-23 i sedmi je u istoj konferenciji.

U drugom dvoboju Hornetsi su protiv Mavsa stigli do 38. pobjede sezone s kojom drže četvrto mjesto na Zapadu, dok je Dallas s učinkom 37-25 na osmoj poziciji.
Utakmica je u prvom poluvremenu bila izjednačena (45:45), a domaćin je proigrao u nastavku utakmice. Preostale dvije četvrtine New Orleans je dobio sa 16 koševa viša posve ukočivši glavne suparničke poluge. Bio je to peti uzastopni gostujući poraz Dallasa.

Najefikasniji u redovima New Orleansa bio je Chris Paul sa 27 koševa, 15 asistencija i 4 skoka. David West je dodao 19 koševa i 10 skokova, a Rasual Butler 18 koševa.

'Znali smo da moramo podići tempo igre i tako slomiti goste. Znao sam da je to moj posao', kazao je Paul koji je u drugom poluvremenu zabio 21 koš.

Dirk Nowitzki je predvodio Maverickse sa 27 koševa.