pripremne utakmice

Uvjerljiva pobjeda Sjeverne Makedonije uoči debija na Europskom prvenstvu; Kosovo bolje od Malte koja je namučila Hrvatsku

Bionic
Reading

Reprezentacija Malte, suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, izgubila je prijateljski susret u Klagenfurtu od Kosova 2:1

Jedini gol za Maltu zabio je Dimech (45+1), dok je dvostruki strijelac za Kosovo bio Rashica (19, 84). Podsjetimo, Hrvatska je Maltu 30. ožujka na Rujevici u 3. kolu kvalifikacija za SP pobijedila 3:0, ali bilo je to puno teže od očekivanog. 'Vatreni' su Maltežane slomili u posljednjih pola sata utakmice, a golove su zabili igrači koje je Zlatko Dalić uveo u nastavku - Perišić, Modrić i Brekalo.

Sjeverna Makedonija je u svojoj posljednjoj provjeri pred nastup na svom prvom velikom natjecanju EURU koji počinje za tjedan dana, u Skoplju s uvjerljivih 4:0 svladala Kazahstan. Golove su zabili Alioski (35-11m), Trčkovski (57), Ristovski (74) i Čurlinov (76).

Sjeverna Makedonija će na EURU igrati u skupini C, protiv Austrije 13. lipnja i Ukrajine 17. lipnja u Bukureštu, a protiv Nizozemske 21. lipnja u Amsterdamu.

S druge strane, Finska će na svoje prvo veliko natjecanje krenuti nakon neugodnog 1:0 domaćeg poraza od Estonije u Helsinkiju. Jedini gol postigao je Sappinen (59-11m).

Finska će na EURU igrati u skupini B, 12. lipnja protiv Danske u Kopenhagenu, 16. lipnja protiv Rusije u St. Peterburgu te 21. lipnja protiv Belgije također u St. Peterburgu.