NITKO NIJE SAVRŠEN

Utrku u Portugalu obilježila glupost bivšeg svjetskog prvaka; najiskusniji vozač u povijesti Formule 1 objasnio zašto mu se to dogodilo

04.05.2021 u 06:31

Bionic
Reading

VN Portugala, treću utrku sezone, nije obilježila samo nova pobjeda u karijeri Lewisa Hamiltona nego i glupost jednog bivšeg svjetskog prvaka

Dosta uzbuđenja je bilo na na stazi Algarve International Circuita, a za jedno je kriv Kimi Räikkönen. Ledeni Finac je drugom krugu udario u bolid momčadskog kolege iz Alfa Romea Antonija Giovinazzija zbog čega se sljedećih nekoliko krugova vozilo iza sigurnosnog automobila. Räikkönen je morao odustati, a Talijan je na kraju bio 12.

Mnogima je bila neshvatljiva pogeška koju je napravio svjetski prvak iz 2007., a 'The Iceman' nije pobjegao od odgovornosti.

'Bila je to moja pogreška, nešto sam mijenjao na volanu te sam na trenutak ispustio iz vida gdje se Antonio nalazi. Na izlasku iz posljednjeg zavoja sam shvatio da sam u krivom načinu rada motora pa sam to morao promijeniti te se dogodilo to što se dogodilo. Srećom, on nije imao većih oštećenja', izjavio je Kimi.

Neobična glupost za nekog tako iskusnog, jer podsjećamo, osim naslova, 41-godišnji Finac je u Formuli 1 upisao 21 pobjedu, 103 puta se penjao na postolje, a i rekorder ovog sporta je po broju utrka (332).

O incidentu se oglasio i Giovinazzi...

'Nisam još popričao s Kimijem, ali su mi iz ekipe rekli da je mijenjao neke postavke na volanu. Sve je u redu, najvažnije da nismo imali probušenu gumu jer bi to dodatno otežalo utrku. Imao sam dobrih okršaja na stazi, ali realno nismo bili u mogućnosti osvojiti bodove. U boljoj smo poziciji nego prošle sezone, ali trenutno smo ipak izvan kruga osvajača bodova', priznao je Talijan.