POVRATAK SA SP-A

Uspješni paraolimpijci najavili nova odličja

02.02.2011 u 15:15

Bionic
Reading

Hrvatski paraolimpijci, koji su na IPC svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom, što se od 20. do 31. siječnja održalo u novozelandskom grada Christchurch, osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i brončanu medalju

Hrvatski sportaši održali su u srijedu konferenciju za novinare.

'Pred vama su osvajači zlatnih odličja Marija Iveković i Mikele Ristoski, srebrnih Branimir Budetić i Darko Kralj kao i brončani Josip Slivar koji se penjali na pobjednička postolja, ali priznanja za nastupe i ponašanje zaslužuje svih 14 naših paraolompijaca koji su bili na Novom Zelandu', kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić zahvalivši zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, saborskoj zastupnici Vesni Škulić i ravnatelju Uprave za šport Željku Klariću što su nazočnošću na novinskoj konferenciji uveličali povratak naše atletske pareprezentacije reprezentacije.

Po riječima izbornika atletske paraolimpijske reprezentacije Branka Omazića, pet osvojenih odličja je očekivano i realano.

'Medalja bi bilo i više da je mogla nastupiti i Kristina Ivanković u konkurenciji slabovidnih bacačica kugle, a uz malo sreće i dva četvrta mjesta lako su mogla biti pretvorena u odličja', rekao je Omazić i najavio još dvije velike manifestacije koje uskoro očekuju naše atletske paraolimpijce.

'Prvo je Europsko prvenstvo za osobe s intelektualnim teškoćama koje će se od 17. do 21. ožujka održati u Helsinkiju, dok slabovidne sportaše od 1. do 10. travnja očekuje Svjetsko prvenstvo u Antalyji, a uvjeren sam da će nas naši paraolimpijci obradovati novim medaljama i sa tih natjecanja', kazao je Omazić.