NAGRADE SVIM SUDIONICIMA

Uskoro Uskrsna regata na Hvaru

24.03.2010 u 17:33

Bionic
Reading

Ovogodišnja 14. po redu Uskrsna regata u organizaciji PBZ Leasinga i Jedriličarskog kluba ANA iz Jezera održat će se u Hvaru od 24. ožujka do 27. ožujka

Uskrsna regata najpopularnija je višednevna međunarodna regata u Hrvatskoj, čiji su zlatni pokrovitelji ove godine Privredna banka Zagreb, American Express Ltd, Hrvatski telekom, Generali osiguranje i Sunčani Hvar.

Regata će se i ove godine voditi prema pravilima ORC International premjera za Crvenu skupinu u kojoj će nastupati ponajbolji hrvatski jedriličari na jedrilicama bez ograničenja, a u Plavoj skupini jedriti po ORC Club sustavu razvrstavanja na standardnim jedrilicama s dakronskim jedrima.

Osam posada iz Crvene skupine i tri iz Plave skupine na jednakim jedrilicama, u finalnom takmičenju iznjedrit će pobjednika XIV. Uskrsne regate. I ove godine natjecanje je organizirano tako da pobjedu mogu izboriti i posade na slabijim jedrilicama što je novina u našem jedrenju.

Rezultati Crvene skupine Uskrsne regate bodovat će se za Hrvatski kup Hrvatskog jedriličarskog saveza za krstaše uz još pet velikih regata.

Uskrsna regata poznata je i po najbogatijem nagradnom fondu. Svi sudionici finala, njih 11, dobivaju nagradu.

Novčane nagrade dodjeljuju Privredna banka Zagreb (75.000 kuna), American Express, (15.000 kuna), PBZ Leasing (15.000 kuna), Lexus (10.000 kuna), Biro data servis (10.000 kuna), a poklon-bonove Generali osiguranje (za kasko osiguranje u vrijednosti od 10.000 kuna), GAASTRA (jedriličarska odjeća u vrijednosti od 10.000 kuna).

Sunčani Hvar dodjeljuje tjedan dana hotelskog smještaja za dvije osobe, Hrvatski telekom 10 mobilnih aparata, PBZ Card dodjeljuje putovanje na Kubu za dvije osobe, Croatia Airlines šest međunarodnih povratnih aviokarata za europsku destinaciju, Autocesta Rijeka - Zagreb 10 ENC uređaja po 500 kuna, a Poljoprivredna zadruga Svirče daruje glasovito vino Ivan Dolac.

Dobra organizacija regate, velik nagradni fond i izazov pobjede na Uskrsnoj regati obećava i ove godine sudjelovanje vodećih hrvatskih jedriličara.