POVIJEST SE PIŠE

Ušao s klupe i u golijadi Manchester Uniteda nadmašio rekord Kyliana Mbappea: Od ovoga nisam mogao bolje zamisliti...

29.10.2020 u 14:22

Bionic
Reading

U drugom kolu skupine H Manchester United je na Old Traffordu razbio RB Leipzig 5:0, a bila je to utakmica zbog koje su se promijenile povijesne knjige nogometa

U 63. minuti utakmice u igru je ušao Marcus Rashford. Engleski reprezentativac je zabio u 74., 78 i drugoj minuti sudačke nadoknade, hat-trick za 22-godišnjaka koji je tako postavio rekorde.

Idemo redom, on je tek drugi igrač u povijesti Manchester Uniteda koji je na susretu zabio tri gola, a da je ušao s klupe, ali prvi u ovom natjecanju. To je zasad još uspjelo dosadašnjem treneru Ole Gunnaru Solskjaeru koji je to napravio u prvenstvu u veljači 1999. protiv Nottingham Foresta.

Što se tiče Lige prvaka, Rashford je tek peti koji je došao do hat-tricka kao zamjena, ali njemu je za to trebalo najmanje minuta pa je po tome rekorder.

Statističari su izračunali da je od njegovog prvog do trećeg pogotka prošlo 27 minuta te je nadmašio Kyliana Mbappea (38 minuta), Waltera Pandianija (44), Joseba Llorentea (45) i Uwe Röslera (52).

  • +5
Manchester United - RB Leipzig, 2. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

'Super je zabiti hat-trick. Uvijek se nadate da možete napraviti pomak za momčad kada ulazite s klupe, a od ovoga nisam mogao bolje zamisliti. Sada imamo šest bodova nakon dvije utakmice protiv jakih suparnika. Imamo dobru poziciju u skupini i vjerujem kako ovu formu možemo prenijeti na Premiership', rekao je Marcus Rashford.