to se zove džoker

Ušao je umjesto Nikole Kalinića, iz prvog udarca zabio gol Juventusu, a odmah potom i izašao

26.10.2020 u 10:46

Bionic
Reading

U dvoboju petog kola talijanskog nogometnog prvenstva Hellas Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, je u Torinu remizirala 1:1 protiv prvaka Juventusa kojem je to već treći remi u posljednja četiri kola.

Jurić je dosad u Serie A dva puta srušio Juventus na klupi Genoe i Verone, oba puta na domaćem terenu, a ovoga puta je u Torinu izvukao bod.

Protiv Juventusa je s Genoom slavio sa 3:1 na domaćem terenu, u prvenstvenoj utakmici odigranoj 27. studenoga 2016. Drugu pobjedu nad 'Starom damom' ostvario je 8. veljače ove godine kad je njegova Verona na domaćem terenu slavila sa 2:1.

Hellas Verona je povela i ovoga puta. U 60. minuti nakon lijepe akcije gosti su stigli do 1:0 pogotkom Andrea Favillija, pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Nikole Kalinića. Zanimljivo taj udarac na gol bio mu je prvi, ujedno i posljednji jer se već u sljedećem napadu ozlijedio te je umjesto njega na teren, u 62. minuti ušao Čeh Barak. 23-godišnjem napadaču ovo je drugi gol ove sezone.

Inače, Favilli je u dva navrata bio igrač Juventusa. Prvo je u crno-bijelom' dresu bio 2015. godine, a potom i u sezoni 2018/19. Ipak, u Torinu su procijenili da nije dovoljno dobar za njihov klub te su ga u ljeto 2018. godine prvo poslali na posudbu u Genou, a onda ga i 2019. prodali Genoi.

Izjednačio je Dejan Kuluševski u 77. minuti.

Oba sastava su postigla po još jedan pogodak, Ebrima Colley u 16. minuti za Veronu, a Alvaro Morata za Juve u 45. minuti, no oba gola su poništena zbog zaleđa.

Igrači Juventusa su tijekom utakmice i dva puta pogađali okvir suparničkog gola, u 42. minuti vratnicu je uzdrmao Juan Cuadrado, a u 75. minuti Pablo Dybala. Dodajmo, kako je Cristiano Ronaldo i dalje izvan stroja zbog koronavirusa.