poštena prilika

Usain Bolt nije izdržao i priznao je kako jako često o tome razmišlja: Nije ispalo onako kako sam želio, ali...

06.08.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Legendarni jamajčanski sprinter Usain Bolt kazao je za australsku TV postaju da mu nije pružena 'poštena šansa da se dokaže u australskoj A-ligi i postane profesionalni nogometaš'

Jamajčanin, osmostruki olimpijski prvak, pokušao je 2018. godine nakon što je odustao od atletike, započeti nogometnu karijeru s klubom Central Coast Marinersima nadajući se da će ispuniti svoj djetinjski san da postane nogometaš.

No, iako je Bolt postigao dva pogotka u predsezonskom prijateljskom susretu, pregovori o osiguranju ugovora za australsku momčad u konačnici nisu uspjeli.

'Mislim da nisam dobio pravu i poštenu šansu. Nisam radio stvari onako kako sam htio da ih napravim, ali to je nešto u čemu mislim da bih bio dobar', rekao je Bolt za Channel Nine.

Prije pokušaja s Marinersima, svjetski rekorder na 100 i 200 metara testirao se s klubovima u Njemačkoj, Južnoj Africi i Norveškoj. Unatoč svemu, 34-godišnji Bolt, koji je prošlog svibnja postao otac djevojčice, izjavljuje da ne žali zbog pokušaja.

'Ponekad pomislim kako sve to nije ispalo onako kako sam želio, jer previše volim nogomet. I da, ponekad i dalje razmišljam o tome', zaključio je Bolt.