dvostruki strijelac

Usain Bolt napokon zablistao kao nogometaš: Zabio gol u stilu našeg Perišića

12.10.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Slavni jamajkanski sprinter Usain Bolt u prijateljskoj utakmici ovog petka protiv Macarthur South West Uniteda po prvi je put započeo kao prvotimac australskog Central Coast Marinersa, a uspio je zabiti i svoje prve golove...

Približava se početak nove A-League sezone, a s tim i odluka Central Coast Marinersa hoće li u njoj koristiti Usaina Bolta, svjetskog sprinterskog rekordera i jednog od najvećih olimpijaca svih vremena.

  • +10
Usain Bolt - na treningu Borussije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bolt već mjesecima trenera u Australiji i pokušava postati profesionalni nogometaš, a ovog petka u dvoboju protiv Macarthur South West Uniteda po prvi put je zaigrao kao prvotimac.

Zablistao je Jamajčanin u ovoj utakmici krasnim pogotkom, kada je projurio u stilu Ivana Perišića po lijevoj strani i niskim udarcem svladao golmana.

Drugi pogodak zabio je Bolt nakon pogreške protivničke obrane.

Osjećaj zadovoljstva na licu Usaina nakon ovog susreta bio je vidljiv, no stručnjaci su i dalje skeptični. Naime, u fazi obrane bio je vrlo slab i nediscipliniran, a muči ga i 'nogometno trčanje', kretanje pa stajanje na kakvo nije navikao u sprinterskim disciplinama.

No, nema sumnje da je za Marinerse odličan marketinški potez zadržati ga u momčadi tijekom sezone, a možda s vremenom napreduje i postane opasan i ozbiljnijim protivnicima od niželigaša s kojim je igrao ovaj put...