nema još odluke

Uprava Bayerna pod žestokim kritikama u Njemačkoj: Nije normalno to što rade Kovaču...

19.05.2019 u 16:08

Bionic
Reading

Iako je osvojio naslov prvaka Bundeslige, još uvijek nema službene potvrde kako će Niko Kovač i sljedeće sezone voditi momčad Bayerna, što mnogi njemački mediji uključujući i dnevnik Bild smatraju nekorektnim prema hrvatskom stručnjaku...

Iako je u jednom trenutku gubio čak devet bodova za Borussijom Dortmund i bio na rubu otkaza, Niko Kovač uspio je u Bayernu preokrenuti situaciju i ove subote pobjedom 5:1 protiv svog bivšeg kluba Eintrachta osvojiti Bundesligu.

Bundesliga, Bayern Munich - Eintracht Frankfurt Izvor: Pixsell / Autor: Werner Eifried/DPA/PIXSELL

Nakon osvajanja svoje prve titule na čelu bavarskog velikana, Kovač napokon dobiva potporu njemačkih medija koji su se sada okrenuli kontra uprave Bayerna, jer hrvatskom stručnjaku nije javno potvrđen nastavak suradnje, iako je zadržao Bavarce na samom vrhu u Njemačkoj.

'Vjerujem kako ću i iduće sezone voditi Bayern. Uvjeren sam da ću nastaviti, imam informacije iz prve ruke, ne iz druge ruke,' izjavio je Niko Kovač u subotu nakon slavlja, no svejedno kruže glasine kako predsjednik Ulli Hoeness zajedno sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem još nije donio konačnu odluku te bi finale Kupa sljedećeg vikenda protiv Leipziga u slučaju poraza ponovo moglo zakomplicirati situaciju.

'Takvo odnošenje prema treneru nije u stilu Bayerna,' piše ugledni dnevnik Bild.

Očekuje se da bi predsjednik i njegovi suradnici ipak trebali tijekom sljedećeg tjedna dati potporu Kovaču prije obračuna s Leipzigom, a ako se to ne dogodi, onda je to dokaz da zaista ozbiljno razmišljaju o smjeni, bez obzira na očuvanje statusa najboljeg nogometnog kluba u Njemačkoj...