NE MISLE NA VOZAČE

Upozorenje četverostrukog prvaka Formule 1 su ignorirali pa je s pravom pobijesnio: 'Što sam jeb... rekao? Ovo je nepotrebno!'

28.08.2021 u 18:25

Bionic
Reading

Subotnje kvalifikacije na stazi Spa Francohamps obilježila je teška nesreća Landa Norrisa (McLaren), a Sebastian Vettel bio je bijesan na ljude iz Formule koji su zaduženi za sigurnost vozača na utrkama

Podsjećamo, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu startat će s najbolje pozicije na VN Belgije, a uz njega će u prvom redu biti iznenađenje kvalifikacija Britanac George Russell u Williamsu. Svjetski prvak i trenutačno vodeći u ukupnom poretku Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) startat će s treće pozicije, dok će Australac Daniel Ricciardo (McLaren) biti četvrti.

Kvalifikacije su prekinute na početku treće runde kada je Norris zbog jake kiše izletio sa staze i razbio se pri brzini od 300 km/h, a četverostruki svjetki prvak Sebastian Vettel (Aston Martin) upozoravao je da je zbog loših uvjeta kvalifikacije trebalo prekinuti prije kobne treće runde.

Nakon što je Norris, koji je u prvoj i drugoj rundi kvalifikacija dominirao, na zavoju Eau Rouge izgubio kontrolu i zabio se u zaštitnu ogradu, Vettel je bijesno urlao u komunikaciji uređaj, a njegove riječi su bile sigurno upućene ljudima iz Formule 1 koji odlučuju o sigurnosti vozača na stazi.

'Što sam jebeno rekao? Što sam rekao? Crvena zastava. Ovo je nepotrebno', jasan je bio njemački vozač koji se zaustavio kako bi provjerio da li je sve u redu s nesretnim Britancem.

Srećom izgleda je Norris prošao tek s lakšim ozljedama, sam je izašao iz bolida, ušao u vozilo hitne pomoći te otišao na pregled.