S BERMUDA NA SNIJEG

Uozbiljio se pa bermude ostavio u sobi

16.02.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Prva utrka muškog olimpijskog programa u skijaškom trčanju na 15 kilometara ponudila je mnogo uzbuđenja, ali i puno egzotike kada su u cilj s desetak i više minuta zsoatatka počeli ulaziti natjecatelji iz zemalja u kojima snijeg nikad ne pada

Skijaš-trkač s Bermuda Tucker Murphy završio je utrku kao 88. ostavivši iza sebe čak sedmoricu, a organizatori su odahnuli kada se na startu pojavio u propisanom odijelu, a ne u bermudama.

'Bermude smo nosili na svečanom otvorenju i dobro smo se zabavljali. Mislim da smo bili nezaboravni, a moj trener iz Austrije nije mogao vjerovati svojim očima. Ujutro prije utrke došao je u moju sobu provjeriti opremu i mislim da mu je laknulo kada sam bermude ostavio u sobi', šalio se bermuda-trkač Murphy, koji je za pobjednikom iz Švicarske Dariom Colognom zaostao ne baš velikih devet minuta.

Iza čovjeka s Bermuda stigao je skijaš koji snijeg gleda cijeli život, ali koji bi zasigurno pobijedio u penjanju, a ne u skijaškom trčanju. Nepalac Dachhiri Shaerpa ušao je u cilj u neizvjesnom finišu ispred Etiopljanina Robela Zemichaela Teklemariama, kojemu su to čak druge Olimpijske igre.

'Uživao sam svaki trenutak jer je ovaj put došla i cijela moja obitelj i bodrila me', kazao je Etiopljanin, koji je stigao na cilj ispred Iranca i Indijca, dok je posjednji Portugalac zaostao 15 minuta za pobjednikom.

N utrci na 15 kilometara nije nastupila možda i najveća atrakcija programa skijaškog trčanja 'Snježni leoprad' Kwame Nkrumah-Acheampong, prvi Ganac koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama.