nijemac ispao gospodin

Uoči velikog engleskog derbija, Jürgen Klopp nije birao riječi kako bi opisao Pepa Guardiolu

08.11.2019 u 06:48

Bionic
Reading

Nakon europskih obveza, klubovi se polaku okreću prvenstvenim zadaćama. A ovog vikenda, točnije u nedjelju od 17.30 sati na Anfieldu, igra se dvoboj, po mišljenju mnogih u ovom trenutku najboljih momčadi Starog kontinenta, Liverpoola i Manchester Cityja

Nogometaši Liverpoola i Manchester Cityja u nedjelju će na Anfieldu igrati derbi 12. kola engleske Premier lige. 'Redsi' su vodeća momčad prvenstva, sa šest bodova prednosti pred aktualnim prvakom.

Liverpool s klupe vodi Jürgen Klopp, dok kod 'plavaca' na klupi sjedi Pep Guardiola, a riječ je o trenerima koji danas figuriraju kao najbolji u svom poslu.

No, iako veliki sportski rivali, koji ponekad znaju iskočiti iz tračnica, poput Guardiole koji je prošlog tjedna optužio napadača Liverpoola Sadia Manea za simuliranje, Klopp je odlučio riješiti ovaj nesporazum i staviti točku na 'i' odnosno ovu nepotrebnu raspravu.

  • +3
Atalanta - Manchester City, 4. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

'Stalno nam postavljaju pitanja, a ponekad kažemo nešto što nam u tom djeliću sekunde padne napamet, ne razmišljajući da smo u javnosti, da su kamere svuda oko nas', izjavio je Klopp za Sky Sport.

'Guardiolu izuzetno respektiram, poznajem ga već jako dugo, a za mene je i dalje velika stvar što se mogu nadmetati s njime. Pep je za mene najbolji trener na svijetu. No, u nedjelju ću zajedno s momčadi imati priliku pobijediti njegovu ekipu, što je vrlo teško, ali moguće. Meni je to dovoljno', zavrpio je Klopp. 

Utakmica Liverpool - Manchester City igra se u nedjelju od 17.30 na stadionu 'redsa' u Liverpoolu.

  • +7
Premier liga, Liverpool - Tottenham Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL