DESNA RUKA IZBORNIKA

Uoči SP-a Dražen Ladić od takvih usporedbi ne može pobjeći: To se pamti cijeli život...

21.05.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Dražen Ladić, vratar brončanih Vatrenih iz Francuske, na Svjetsko prvenstvo u Rusiji odlazi kao član Dalićevog stručnog stožera te je govorio o predstojećem World Cupu

Jedan od članova reprezentativnog stručnog stožera na nadolazećoj svjetskoj smotri bit će i Dražen Ladić, koji će zajedno s Ivicom Olićem biti glavni oslonac izbornika Zlatka Dalića.

'Svi smo nestrpljivi, želimo početi s pripremama. Prvi će dani više služiti za upoznavanje i oporavak od teške sezone, a potom ćemo se sve više usredotočiti na suparnike koji nas čekaju. S vratarima će raditi Mrmić, a Olić i ja bit ćemo desna ruka izborniku', rekao je Ladić za službenu internetsku stranicu HNS-a.

  • +10
Dražen Ladić Izvor: Pixsell / Autor: /PIXSELL

Ladić je uoči Svjetskog prvenstva zadužen i za snimanje posljednjeg suparnika Hrvatske u Skupini D, Islanda.

'Island je zaista kvalitetan, ali neprestano se drži istog stila igre, za koji su procijenili da im može donijeti uspjeh. Nema kod njih mnogo nepoznanica, čak su i njihove pripremne utakmice u SAD-u bile preslika utakmica koje su odigrali protiv nas u kvalifikacijama. Potrudit ćemo se da na ovom SP-u Island ne bude iznenađenje turnira', otkrio je.

Nakon 20 godina sjajnog postignuća u Francuskoj, Ladić nije mogao izbjeći usporedbe sa sadašnjom generacijom Vatrenih.

'Iz prvenstva u prvenstvo ljudima se vraćaju uspomene i slike iz Francuske '98. Nama neposrednim sudionicima to je bilo prekrasno iskustvo i pamtit ćemo ga cijeli život, a tada možda nismo bili ni svjesni što smo postigli. To uviđamo s vremenskim odmakom, a sada želimo ponoviti dobar rezultat koji će nam dati novu snagu za buduća prvenstva. Mi smo često uoči završnih turnira znali govoriti da ćemo biti europski ili svjetski prvaci pa se nismo proslavili u grupnim fazama, no ova je generacija svjesna da ima novu šansu, i da ih više neće biti mnogo za pravi rezultat. Igrači će napraviti sve kako bi ostavili dubok trag i na reprezentativnom planu', zaključio je Ladić.