FIFA_SP_2018.svg

HEROJ FRANCUSKE

Uoči SP-a bio je svijetu nepoznat, a sad za njim luduje i Kovačev Bayern

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.07.2018 18:57
  • Objavljeno 19.07.2018 u 18:04
Bionic
Reading

Benjamin Pavard najugodnije je iznenađenje Svjetskog prvenstva, a među onima koji se bore za njegove usluge trenutno je i Niko Kovač...

Riječ je o 22-godišnjem desnom beku koji je prošao omladinsku školu Lillea, da bi prije dvije godine potpisao za njemački Stuttgart i postao standardan branič Bundeslige.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Pomalo iznenađujuće našao se na popisu Didiera Deschampsa za SP u Rusiji s kojeg su otpale mnoge zvučne zvijezde, ali povjerenje je itekako vratio izborniku. Kao redoviti prvotimac odlično je igrao i u napadu i u obrani, a njegov pogodak Argentini bio je zaista spektakularan.

Pavard je postao jedan od junaka reprezentacije svjetskih prvaka i više nije nepoznat širem krugu ljubitelja nogometa. Dapače, nakon SP-a među najtraženijim je igračima na tržištu, a pojavila se informacija da je već potpisao za minhenski Bayern.

'Ne mogu vam ništa o tome reći, morate pitati 'Bracu' Salihamidžića. Mogu samo reći da se radi o zbilja dobrom igraču,' izjavio je na presici Niko Kovač ovog četvrtka, prebacivši odgovornost na Bayernovog sportskog direktora.

Ako posao s Bavarcima Pavardu propadne, iz drugog plana vrebaju mnogi klubovi iz Premiershipa uključujući Arsenal i Liverpool pa ga Stuttgart gotovo sigurno ovog ljeta neće moći zadržati, ali bi mogao dobro zaraditi...