PODIJELJENA MIŠLJENJA

Uništavanje Formule 1 kakvu poznajemo; šefovima je važan novac i slavne osobe, a na ogorčene reakcije vozača se ne osvrću: Najteža utrka ikad!

13.05.2022 u 09:44

Bionic
Reading

Sve je više vozača koji javno iskazuju nezadovoljstvo utrkom u Miamiju koja je nedavno debitirala u prvenstvu Formule 1, a na kojoj je slavio aktualni prvak Max Verstappen

Čelnici Formule 1 su presretni, probili su se na ogromno i bogato američko tržište, time povećali prihode, dobili nove obožavatelje, a nisu skrivali ni oduševljenje viđenim na VN Miamija.

'Ono što smo proživjeli tijekom vikenda bilo je jednostavno nevjerojatno. Ako znate da smo potpisali ugovor prije manje od godinu dana, a nije bilo ničega, to je impresivno, pa čestitam, sjajni su dojmovi Možete vidjeti što je Formula 1 danas', rekao je izvršni direktor F1 Stefano Domenicali kojeg više zanima glamur i ne brine što na utrci nije bilo previše akcije sve do pojave sigurnosnog automobila.

'Upravo smo raspravljali o tome da je ovaj događaj bio veći od Super Bowla u smislu brojeva, u smislu slavnih osoba koje ste vidjeli. Svi su htjeli biti tamo i bilo im je teško reći da ili ne. Svi su govorili 'Ovo je mjesto gdje moram biti, Formula 1! Formula 1!', pa mislim da bismo svi trebali biti sretni.'

No od strane vozača dolazi dosta kritika, puno njih nije zadovoljno samom kvalitetom staze, zbog koje su se gume brže trošile, pa su je kritizirali Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, George Russell...

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

No to nije sve! Sunce na Floridi tijekom vikenda zabilježilo je temperaturu zraka iznad 30°C, zbog čega je toplina u bolidima bila još znatno veća. Singapur se obično ističe kao mjesto gdje vozači doživljavaju najviše fizičkih napora, ali vrućina Miamija bila je još ubitačnija, barem za vozača Haasa Kevina Magnussena.

'Pokušali smo sve što smo mogli, ali nismo dobili bodove, okrećemo se sljedećoj utrci', rekao je Magnussen pa se osvrnuo na VN Miami: 'To je najteža utrka koju sam ikada vozio, tako vruća – nevjerojatno vruća', izjavio je Danac.