teško, ali zato slatko...

Unatoč drami kojom su vaterpolisti popunili posljednje mjesto na olimpijskom turniru, kapetan Bušlje poslao je vrlo optimističnu poruku

21.02.2021 u 17:46

Bionic
Reading

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Oilimpijskim igrama koje bi se od 24. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju. Ona je u utakmici za treće mjesto na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu, posljednje koje vodi na Igre, svladala Rusiju sa 25:24 (4:3, 2:4, 3:1, 2-3; 14:13) boljim izvođenjem peteraca.

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje nakon dramatične je 25:24 pobjede protiv Rusije izborene boljim izvođenjem peteraca kojom je Hrvatska izborila posljednje, 12. mjesto na olimpijskom turniru, vidno umoran izjavio je kako se nada odličnom rezultatu u Tokiju.

'Ostvarili smo ono po što smo došli u Rotterdam - izborili smo vizu za Tokio. Na najteži, ali zato možda i najslađi način. Čestitam čitavoj ekipi i stručnom stožeru i nadam se da je ovo samo uvod u ono što nas čeka na ljeto', rekao je Bušlje.

Slično razmišlja i Ante Vukičević:

'Čestitam svima na velikoj borbi. Nitko od nas ovo nije mogao zamisliti. Mogu samo reći da mi je jako drago što smo se plasirali na Olimpijske igre, da je ovo napokon završilo i da se možemo početi pripremati za ljeto'.

Još ranije su nastip na olimpijskom turniru izborili domaćin Japan, Srbija, Italija, Španjolska, SAD, Australija, JAR, Mađarska, Kazahstan, Crna Gora i Grčka.